De andere werelden zijn niet in andere plaatsen, maar omgeven ons evenzo als de fysiek-zintuiglijke wereld 

Het eerste wat men zich moet realiseren is dat de andere werelden niet in andere plaatsen zijn, maar dat ze ons evenzo omgeven als de fysiek-zintuiglijke wereld en deze doordringen. Daarom reist de mens na de dood ook niet naar andere plaatsen, maar de manier en de aard van zijn waarneming en zijn bewustzijn verandert.

Net als bij een blindgeborene die plotseling kan zien en dan ook niet naar een andere wereld verplaatst is, maar bij wie zich alleen een nieuw zintuig ontsloten heeft, zo is het ook bij de mens wanneer hij sterft of ingewijd wordt. Dan is om hem heen niet een nieuwe, geheel andere wereld, maar dan zijn alleen de zintuigen voor de fysieke wereld uitgeschakeld, daarentegen neemt hij nu waar wat hem voorheen ontging, wat voor hem tot dan toe verborgen was gebleven.

Bron: Rudolf Steiner – GA 94 – POPULÄRER OKKULTISMUS – Leipzig, 29 juni 1906   (bladzijde 134)

blindgeboren

Eerder geplaatst op 4 maart 2017  (11 reacties)

Een gedachte over “De andere werelden zijn niet in andere plaatsen, maar omgeven ons evenzo als de fysiek-zintuiglijke wereld 

  1. henri

    Een mooi voorbeeld dat ik weet zijn de kometen die zien wij met onze ogen als ze langskomen , en de wetenschap denkt dat die steeds rondjes draaien en dan van heel ver steeds terugkomen na x aantal jaren . Maar dat is niet zo , ze komen plots uit het niets en worden geworpen uit een zuigend etherisch wezen dat wij waarnemen als een zon . Steiner heeft veel over de zon medegedeeld , en het belangrijkste daaruit is dat de zon helemaal niet die hete gasbol is zoals de wetenschap denkt , Het is er niet warmer dan in een bakoven en er is geen ruimte meer , maar eerder zoiets als een zwart gat , want alles moet een naam krijgen in de uiterlijke natuurwetenschap .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s