Hoe vreemd het ook klinkt, toch is het waar

Zo vreemd het voor onze tijd klinkt, toch is het waar, dat bij mensen die veel liegen, bijvoorbeeld wonden – onder verder gelijke omstandigheden – moeilijker te genezen zijn dan bij eerlijke mensen. Vanzelfsprekend mag men dit niet absoluut concluderen, er kunnen ook andere redenen voor zijn. Maar vooropgesteld dat al de overige omstandigheden hetzelfde zijn, dan zijn bij leugenachtige mensen wonden moeilijker te genezen dan bij waarheidslievende mensen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 125 – Wege und Ziele des geistigen Menschen – München, 11 december 1910 (bladzijde 209) 

waarheid-leugen-truth-lie

Eerder geplaatst op 13 februari 2017  (2 reacties)

16 gedachtes over “Hoe vreemd het ook klinkt, toch is het waar

  1. Haike

   Zo zwart/wit staat het er niet. Als je goed leest dan heeft hij het erover dat ze moeilijker genezen, en daardoor waarschijnlijk ook langzamer.

 1. Roger Crijns

  Dit ziet er niet goed uit voor de Rutteclub en BG en de WHO, zie hieronder het citaat van Rudolf Steiner.

  Hartelijke groeten,

  Roger Crijns Gesprekshuis voor Levensvragen en Zingeving.

  Haanraderstraat 30 6464 ET Kerkrade

  tel: +31 6 22 57 63 46 email: info@rogercrijns.nl

  >

   1. Ja, en ik moet lachen omdat jij zomaar aanneemt wat die Martinez zegt. Uit wat hij zegt, blijkt nergens dat Rutte keihard staat te liegen. Er blijkt alleen uit dat Rutte ook niet echt goed raad weet met deze Corona toestanden. En hij is niet geïrriteerd over zijn eigen gedrag, maar omdat iedereen hem voortdurend aan de kop zit te zeuren en te kritiseren.

 2. henri

  Ik weet niet hoe groot het verschil is tussen liegen en iets uit je mouw schudden gelijk Rutte steeds maar doet , denk dat eig wel dat hetzelfde is . Maar ik moet het meeste lachten omdat je zei dat hij allicht zelf zijn leugens gelooft ,….en dat zal wel zijn !

  Martinez weet heel goed dat de PCR test , oorspr ontworpen voor kanker en longdiagnose gebruikt wordt waar hij niet voor dient en al die onterechte stupiede maatregelen daar gewoon het gevolg van zijn , dus voor hem is het duidelijk dat Rutte steeds maar allerlei uit zijn mouw moet gaan schudden om dat te verantwoorden , dus ik kan Martinez als een goede specialist vooral in alles ivm test en hem kan ik geen ongelijk geven .
  Ondertussen is het wel duidelijk dat die testen voor geen haar deugen voor covid al is die test op zichzelf wel gevoelig genoeg om rna of dna aan te tonen maar niet om een besmettinf en covid aan te tonen )
  Ondertussen is het ook bekend van M Koopmans .

  1. Rutte schudt niets uit zijn mouw en hij liegt ook niet bewust. Alle zogenaamde deskundigen spreken elkaar immers tegen en daar moet hij dan maar uit wijs te zien worden. Dus brengt hij het zoals hij denkt dat het goed is. En dat is heel iets anders dan liegen of uit de mouw schudden.

   1. henri

    We kunnen het niet weten maar wel denken met ons gezond verstand , wat ik wel weet is dat ik ” liegen om best wil ” ook voor het volk of land dat dat je gelijk staat aan liegen voor de astrale wereld . Ondertussen weet wel iedereen dat er wat achter zit bij de covid en dat uitsluitend de officiele instanties en experten het voor het zeggen hebben al hebben deze het waarschijnlijk niet noodzakelijk bij het rechte einde zoals steeds meer en meer blijkt en bleek en blijken zal .

   2. Haike

    Ridzerd op welke informatie baseer jij je uitspraak dat Rutte niet zomaar wat beweerd? En niks uit zijn mouw schudt?

 3. Cathy

  9 december is er een gerechtelijke uitspraak rondom deze pcr test, het wordt naar mijn mening heel spannend!
  Alles kan zomaar op z’n kop komen te staan.

  1. henri

   Ik heb dat proces gevolgd en heb maar weinig hoop , al zijn de argumenten waardevol ,want de processen hebben tot nog toe nog niets uitgehaald en aangezien de rechter al lijkt de ene sympathieker dan de andere toch ook weer onder druk van de NWO/ deepstate staan . In Portugal hebbe ze gelijk gekregen maar daar hoor je niet veel over , men is schaars met de informatie uit burenlanden uit angst voor nog meer protest waarsch …

 4. Haike, ik heb daar geen echte informatie over, maar het wil er bij mij niet in dat hij bewust staat te liegen en zo maar wat uit zijn mouw schudt. Daar lijkt hij mij gewoon te eerlijk en te gewetensvol voor. Dat hij veel dingen zegt, die niet kloppen, neem ik wel aan. Maar ja, de zogenaamde deskundigen spreken elkaar immers ook allemaal tegen. Overigens hoop ik niet dat lezers nu denken dat ik aanhanger van de vvd ben en een voorkeur heb voor Rutte. Dat is helemaal niet het geval.

   1. Haike

    Anoniem? Nee hoor niks anoniem, ik zie het nu net pas; gewoon een foutje van ze zaak… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s