Andere krachten

Zoals de mens tegenwoordig is, heeft hij op het fysieke lichaam geheel geen invloed. Wat de mens lichamelijk is en doet, is van buitenaf door scheppende krachten gedaan. Hij kan de beweging van zijn hersenmoleculen niet zelf regelen; hij kan de bloedsomloop niet vanuit zichzelf beheersen. Dat wil zeggen dat het fysieke lichaam onafhankelijk van de mens tot stand gebracht is en ook voor hem in stand gehouden wordt door andere krachten. Het is als het ware alleen aan hem geleend. De mens is geïncarneerd in een fysiek lichaam dat voor hem is gemaakt door andere krachten. 

Bron: Rudolf Steiner – GA 93a – Grundelemente der Esoterik – Berlijn, 27 september 1905 (bladzijde 24)

Eerder geplaatst op 27 december 2016  (3 reacties)

6 gedachtes over “Andere krachten

 1. Leonie

  Rudolf Steiner kon zichzelf niet genezen. Werd toch ook zo ziek dat hij dood ging. Ik vraag mij nog steeds af, heeft hij zijn eigen dood ook niet vooruit gezien?

 2. Bernard

  Ik vraag me af wat Steiner in deze tijd gezegd zou hebben, nu met genetische manipulatie het zich ontwikkelende fysieke lichaam veranderd wordt. Zou hij niet voorzien hebben hoe de medische wetenschap zich zou kunnen ontwikkelen? Antibiotica is na WO2 ontwikkeld bijvoorbeeld.

  1. Haike

   De genetisch manipulatie is al veel ouder dan die erfenis van de WO II. In de tijd van Atlantis konden vrouwen gewoon pijnloos een kind baren, daar is toen ook door manipulatie in het voordeel van Ahriman en de zijnen een einde aan gekomen. Dat was Steiner volgens mij al bekend.. Ik ken ook vrouwen die vanwege die pijn zeggen: “Voor mij verder geen kinderen meer…”

   Zolang we niet gaan beseffen dat we de wezens die verbonden zijn met bepaalde ziekten en/of gezondheid moeten aanspreken, en serieus moeten gaan nemen zullen we weinig invloed hebben op ons eigen fysieke lichaam.

   1. Er is vast lectuur over hoe de wezens/krachten aan te spreken. De wezens/krachten die verbonden zijn met ziekte/gezondheid. Ik heb nog nooit zo gekeken naar het menselijk lichaam, dat het onafhankelijk tot stand is gebracht en dat de geïncarneerde mens daar geen invloed op heeft. Andere krachten houden het lichaam in stand. Een openbaring voor mij. Dat beeld opent zeker perspectieven. De wereldwijde op hol geslagen gezondheidsindustrie gaat alleen over geld verdienen, in dit licht.

   2. Haike

    Steiner heeft het erover dat ’s nachts als het “IK” en het Astrale lichaam zich enigszins hebben teruggetrokken hebben uit het fysieke lichaam van de mens, het fysieke lichaam verzorgt wordt door de elementairwezens, doen die dat niet, komt de persoon in kwestie te overlijden. Zelf heb ik een redelijk zware medische biografie met Kanker. In 2015 is mij toen de grote eer te beurt gevallen om het het wezen wat verbonden is met Kanker te mogen ontmoeten. Ik heb er een lang en intensief gesprek mee gehad. In het verleden heb ik hier op de site ook wel wat over geschreven.
    Maurice Orange een Nederlandse Oncoloog die ik niet lang daarna in Dornach consulteerde, zei dat ik de derde was met een dergelijke ervaring..

    En bij Adventum wat een imprint is van uitgeverij Nearchus is nog niet zo lang geleden een boekje verschenen van Ivar Römer: Innerlijk gesprek met een Corona wezen: De Parelmoeren wordingswezens. ISBN: 9789492326515

    Hij krijgt zelf Corona en besluit dan de ontmoeting met het wezen op te zoeken. Zo heb ik dat destijds niet gedaan maar desondanks kwam er wel een ontmoeting tot stand.

    En ja de pharmaceutische industrie dat gaat alleen over geld verdienen onder de dekmantel van jouw en mijn gezondheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s