Aankondiging boek

Met dit bericht wil ik de aandacht vestigen op een boek getiteld 
De Alleenganger/ Eenzaamheid … een uitdaging! 
dat ik cadeau kreeg van de schrijver Jan Verduin, bij veel lezers waarschijnlijk wel bekend van zijn website De verwanten .
 
Het boek is nog maar een aantal dagen uit en ik ben er net verwachtingsvol aan begonnen. Maar de eerste twee hoofdstukken vond ik al boeiend en af en toe ook heel amusant. In zijn behoefte aan stilte en comtemplatie besluit de schrijver een campertje te kopen. Samen met zijn vrouw, die veel liever thuis blijft en veel kunstzinnige activiteiten heeft, trekken ze erop uit. In de hoop: eens wordt het nog mooi en gezellig. 
De lezer voelt de bui al hangen: het loopt uit op een groot fiasco. Over de thuiskomst na hun avontuur schrijft hij: ‘Voor het huis aangekomen stapte ze uit de bus met een blik van: dit hebben we dan ook weer gehad; ik kan weer verder met mijn eigen leven.’ 
 
Het korte avontuur samen was wel teleurstellend, maar toch wordt het op zo’n manier beschreven, dat ik er veel om lachen moest. En dat vind ik altijd wel van belang, want een boek zonder humor is als een taart zonder slagroom; je kunt het wel eten, maar het smakelijkste is eraf. Daarna begint het verhaal van de Alleenganger….

025_20004_aut-jan-verduin-de-alleenganger_advertentie_antroposofen_88x128mm_007-variant-b

Verkorte Inleiding:
Een reisverslag door en vanuit het innerlijk van de schrijver met het campertje als toneel-attribuut. Een Alleenganger, die op zoek gaat naar de Stilte. Stilte van het denken, stilte van het napraten, stilte van het alom aanwezige lawaai.

Je zou het ook de weg naar vrijheid en vrede kunnen noemen, en die weg ernaartoe heet: eenvoud. Dit begrip is hopelijk hét antwoord op de vragen van deze tijd: niet steeds maar meer, maar liever wat minder en dichterbij. Voor het denken echter is eenvoud bijna onmogelijk te begrijpen. Daar is een nieuw creatief en levend denken voor noodzakelijk. Overgave is geen denkkwaliteit. We zouden het denken moeten bevrijden van herhaling, van onvrije denkpatronen, van oordelen, zodat er ruimte komt voor oorspronkelijke inspiratie en intuïtie.
Dat je voelt dat er rechtstreeks uit de geestelijke wereld impulsen opklinken in de ziel, die zich uiten in creativiteit, kracht en een oersterk zelfvertrouwen, die door de Christusimpuls wakker zijn geroepen. 

Het is niet de weg naar geluk omdat duurzaam geluk in een wereld van chaos in mijn perceptie niet bestaat. Geluk is bijna altijd afhankelijk van iets van buiten. Het is een onverwoestbare menselijke illusie om duurzaam geluk in de buitenwereld te kunnen vinden. Gelukkig zijn kun je niet eisen of willen, geluk ligt in het moment, in de overgave aan datzelfde moment. 

De subtitel van het boek is: Eenzaamheid … een uitdaging! 
Eenzaamheid genereert een dwingende noodzakelijkheid om de confrontatie aan te gaan met jezelf. Je voelt je in feite eenzaam door jezelf, niet door de ander. Het is een verwijdering van het eigen wezen. 
Een werkelijke uitdaging om in het zelf af te dalen, het daar te zoeken en niet meer in de buitenwereld. Iedereen, niemand uitgezonderd, wordt eens met deze innerlijke roep geconfronteerd. Het is de ultieme oproep aan de mens om die weg te gaan, om die roep, die aanraking te volgen. 

Ik nodig je uit om in de bus te stappen en mee te gaan op deze ‘eenvoudige’ reis. Laten we elkaar onderweg vertellen over het echte leven, onze verwachtingen en teleurstellingen, en over de mogelijkheid om stilte en duurzame vrede te vinden als een bevrijdende vorm van ongekend geluk. 

De Alleenganger is rechtstreeks te bestellen: Bestel hier de ALLEENGANGER
en/of lees er meer over op de
VERWANTEN.NL Later in de week bij alle andere verkoopkanalen.
Het boek telt 464 pagina’s 24,95 Het eBook verschijnt iets later 12.50

13 gedachtes over “Aankondiging boek

   1. Bedankt John! Ik ga er naar kijken. Wat ik vooral wil laten zien… dat eenzaamheid of alleen-zijn ons aanzet om de weg naar binnen te gaan en van daaruit een hernieuwde en bewuste verbinding te maken met alles en iedereen waaraan we onze ontwikkeling uiteindelijk aan te danken hebben. Hartelijke groet,
    Jan https://deverwanten.nl/author/jan/

   2. Graag gedaan Jan. Je bent een man van lange adem en daar heb ik respect voor. Marjan Slob is een filosofe die ik waardeer. Kocht de afgelopen jaren twee prikkelende en leerzame boeken van haar en zal vandaag haar werk De lege hemel – Over eenzaamheid aanschaffen bij boekhandel Donner. Haar gedachten tenderen naar een atheïstisch wereldbeeld. Misschien zit daar rek in, misschien ook niet. Ze is een zelfstandige en originele denker met uitstekend taalgebruik. Een aangenaam en benaderbaar mens. Over een bepaald onderwerp had ik eens emailcontact met haar. Wanneer komt de digitale versie van je boek uit, en langs welk kanaal? Op welke apparaten kan het worden geïnstalleerd en met welke software kan het worden gelezen?

  1. Hey Jan, kan het boek ook op smartphone gelezen worden? In dat geval zou ik het graag kopen. Ik lees boeken veel liever op de smartphone. Ook de Gesamtausgabe van Steiner lees ik altijd op de smartphone. Ik gebruik dan de nachtmodus (zwart scherm met witte letters). Ik lees nog steeds elke avond in je boek met veel plezier. Er staan heel interessante overdenkingen en ervaringen in.

   1. Ja, Jan, die link had ik al gezien. Maar je zegt dat het op alle e-readers is te lezen. Maar een smartphone is geen e-reader. Ik lees de GA van smartphone in PDF Adobe reader. En de enkele keer dat ik een boek koop, is dat bij Play Boeken van Google. Ook van de bibliotheek lees ik boeken, daar kan men kiezen uit drie opties om te lezen: E-reader / Smartphone of tablet / Computer of laptop.
    Overigens kan men op de smartphone wel een e-reader downloaden via Google Play Store. Ik wacht je antwoord even af. Vermoedelijk wil hert wel werken als ik e-reader download van Google Play Store.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s