We kunnen niet zeggen dat andere werelden dan de zintuiglijke wereld ons niets aangaan

We kunnen niet zeggen dat andere werelden dan de zintuiglijke wereld ons niets aangaan, we zijn er midden in. We moeten ons realiseren dat we, terwijl we hier op de aardbodem rondlopen, beslist net zoals we door de fysieke lucht lopen, door de geestelijke werelden lopen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 194 – Die Sendung Michaels/Die Offenbarung der eigentlichen Geheimnisse des Menschen wesens – Dornach, 14 december 1919 (bladzijde 206)

Eerder geplaatst op 12 december 2016  (6 reacties)

3 gedachtes over “We kunnen niet zeggen dat andere werelden dan de zintuiglijke wereld ons niets aangaan

  1. Haike

   Sommigen komen wel nog ff terug om het te vertellen…… 😇

   Mijn moeder is eind Augustus overleden maar ze is blijkbaar een poos zwevende tussen hier en daar geweest want vlak voor ze definitief ging vertelde ze dat ze haar moeder daarnet had gesproken.
   Haar moeder, mijn Oma die ik nooit gekend of meegemaakt heb; dat heeft in dit geval iets speciaals. Want mijn moeder hoorde pas een maand of wat later dat haar moeder destijds was overleden, ze heeft ook niet bij de begrafenis kunnen zijn omdat haar zus in Duitsland gewoon vergeten was haar daar over in te lichten.
   Voor mij de ultieme bevestiging van wat ik al wist en ook een groot cadeau het te mogen weten; er is veel nadat je de overstap gemaakt hebt.

 1. henri

  Ja mooi cadeau , ik ben ook bekend met deze dingen , mijn eigen oma vertelde eens dat ze meegenomen was naar boven en ik wist inuitief dat er meer achterzat want ij bezat een soort van spiritualiteit . De gesprekken met naasten die al overleden zijn en dat kunnen er soms bij sommigen ook vele zijn dienen om dingen recht te zetten ,en dan ook geven aflossing van kamaloka ant alles wat je hier doet ben je kwijt . Wat treurig dat de meeste mensen nog niet rijp zijn om dat in te zien en het gewoon als dementie geklasserd staat .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s