Komt tot Mij allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven (Mattheüs 11:28)

Door zorgen onstaat spanning in het fysieke lichaam (Duits: ein Druck auf den physischen Leib). Tot op zekere hoogte moet ieder mens zorgen dragen voor wat voor hem nodig is; maar buiten deze grenzen zijn zorgen een groot euvel, want ze maken het denken onmogelijk, doordat ze de hersenen verdorren, zodat ze in het verdere leven niet in staat zijn nieuwe gedachten op te nemen. […] 

c97f84086fd0bbe124f7176888053ed0

Het grootste voorbeeld is Christus, die door allen erkend wordt als de Man van Smarten, de Heiland, op wie wij onze zorgen laden (Duits: abladen) kunnen. Wie dit weet en in Christus wil leven, die kan zich van zijn zorgen bevrijden (Duits: entladen) en zijn fysieke lichaam sterk en gezond maken, zodat ook zijn ziel gezond zal zijn. 

Rudolf Steiner – GA 266a – Aus den Inhalten der esoterischen Stunden – Kassel, 27 Juni 1909 (Seite 493)

Eerder geplaatst op 5 december 2016  (1 reactie)

Advertentie

8 gedachtes over “Komt tot Mij allen, die vermoeid en belast zijt, en Ik zal u rust geven (Mattheüs 11:28)

 1. Mark Knopfler is een muzikant die ik waardeer. Veel van zijn nummers staan op mijn MP3-speler. Wat Steiner over Christus en andere spirituele wezens zei in zijn esoterische onderwijzingen is altijd betekenisvol en functioneel.

  1. Hoewel de samenhang tussen die diverse en toch consistente uitspraken bij zijn esoterische aanwijzingen extra belangrijk zijn en goed begrepen dienen te worden. Per slot van rekening gaat het bij die aanwijzingen om levensinstructies op basis van dieper inzicht.

   1. Taalcorrectie, het is enkelvoud:

    Hoewel de samenhang tussen die diverse en toch consistente uitspraken bij zijn esoterische aanwijzingen extra belangrijk is en goed begrepen dient te worden.

    Inhoudelijk: bij deze steinertekst heb ik tevens zekere andere esoterische aanwijzingen van Steiner in gedachten, waarmee belangrijke accenten worden gelegd. (Nuance neemt toe. Som der delen.)

  1. Nee, niet echt. We gingen wel elke zondag naar de katholieke kerk. Vader en moeder met 9 kinderen er achter aan. Dan hoor je in de kerk wel eens wat, meestal uit het Nieuwe Testament. Later heb ik wel eens wat in de Bijbel gelezen, maar niet veel.

   1. Het is natuurlijk ook maar net hoe je luistert naar wat wordt gezegd, naar wat je opvangt. Of je wel of niet een goede verstaander bent. Zelfs al op jonge leeftijd, maar dan op een andere manier als later natuurlijk. Mattheüs 11:28 is in meerdere opzichten bijzonder. Het bevat ook de tekst passage waarin Christus, volgens Steiner, wijst op een deel van de incarnatielijn van Johannes de Doper (Elias). Zie Mattheüs 11:13/14/15.

 2. De woorden die de Heere sprak zijn Waarheid.Vertrouw alleen .op.Hem.mijn geest zag de Heere al.in mijn dromen.en geloof mij.ik wilde niet meer terug.Ik.leg al..mijn zorgen in Zijn Handen.en de Heere zorgt voor mij.zonder Hem.is er geen Leven.een nietszeggend leven.een lege inhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s