Chaos/Misleiding/Zinsbegoocheling

In menig opzicht zijn de mensen van tegenwoordig – ondanks dat ze geloven dat ze boven de illusies van de verleden tijd, boven het bijgeloof van de afgelopen tijd geweldig ver uitgestegen zijn – door en door misleid en neigen,  meer als dat in andere tijden het geval was, ertoe zich over bepaalde wezenlijke en belangrijke dingen van de wereldorde aan illusies over te geven, en wel in een dergelijke graad dat deze zinsbegoochelingen wereldbeheersende, volkenbeheersende, aardebeheersende machten worden. Dat is zeer belangrijk, want in de hele chaos van tegenwoordig heersen – en daardoor is het immers een chaos – hersenschimmen, bedrieglijke ideeën.

Bron: Rudolf Steiner – GA 177 – Die spirituellen Hintergründe der äußeren Welt – Dornach, 1 oktober 1917 (bladzijde 44)

Eerder geplaatst op 29 juli 2016

6 gedachtes over “Chaos/Misleiding/Zinsbegoocheling

  1. Een ander mooi voorbeeld is het hedendaagse gezanik over racisme. Een agent die niet niet deugt, vermoordt een zwarte man in Amerika en nu is zowat iedereen in Nederland opeens een racist en gaat men massaal demonstreren. Ook dat gedoe over Zwarte Piet is gewoon tenenkrommend wat mij betreft. Ook daarover zijn demonstraties geweest, waarbij zelfs vechtparijen waren tussen demonstranten en tegendemonstranten.
    Ik durf wel te stellen dat het merendeel van de Nederlanders geen racist is, en die paar racisten die er wel zijn, veranderen heus niet door demonstraties.

    1. henri

      Eigenlijk is het allemaal hetzelfde en komt uit het brein van enkele kolderieke figuren , de klimaat waanzin , viruswaanzin en racismewaanzin, wat zal nu het volgende worden , misschien een brein dat waanzin verspreidt dat tegen de geesteswetenschap , maar dat was er reeds in de tijd van Steiner ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s