Woede

De woede heeft zijn waarde voor de ontwikkeling van de mens. De mens moet zich zuiveren, hij moet de woede overwinnen. De woede is iets dat daardoor weldadig werkt dat het overwonnen wordt. Nooit zou de mens tot volmaaktheid kunnen opklimmen zonder dat de woede overwonnen wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 108 – Die Beantwortung von Welt- und Lebensfragen durch Anthroposophie – St. Gallen, 21 november 1909 (bladzijde 100)

Eerder geplaatst op 5 augustus 2015  (10 reacties)

Zie ook: Woede

Zie ook: Door woede en ongeduld worden wij zwak

Advertentie

Een gedachte over “Woede

  1. Haike

    De grootste woede die ik vaak voel is woede over zaken die bij mij in het verleden hebben plaatsgevonden en waar ik helmaal niks meer aan kan doen… Soms zijn dat heftige gedachten, die dan nu weer schade en negativiteit in de wereld zetten, maar verder niks positiefs opleveren.

    Totdat ik mijn woede letterlijk een naam gaf, en met de figuur in gesprek ging, vragen ging stellen in de trant van: “Was het nou nodig om zo te reageren, komen we zo echt op een wezenlijke manier verder”? Meestal is het antwoord, “Nee” zo komen we niet verder…

    Mijn woede is niet over, maar ze is wel minder geworden, ik herken hem beter en sneller, en kan het soms ombuigen naar ander gedrag…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s