Opium

Bij opium is het zo dat het bijzonder sterk op het astrale lichaam werkt, en wel zo erop werkt dat de mens het uit het fysieke lichaam losmaakt. […] Het laat zijn fysieke lichaam voor enige tijd los, en dat ervaart de mens als een lustgevoel. Hij heeft niet de gewone dromen, maar hij neemt de geestelijke wereld waar. Hij maakt grote reizen door de spirituele wereld. […] En de Oosterlingen hebben veel van wat ze – op niet juiste wijze, maar toch van de geestelijke wereld – beschrijven, door opiumgenot, hasjiesj en dergelijke verkregen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 352 – Natur und Mensch in geisteswissenschaftlicher Betrachtung – Dornach, 20 februari 1924 (bladzijde 153)

 Geplaatst bij Steiner citaten Nederlands op 28 september 2013  (10 reacties)

4 gedachtes over “Opium

    1. In het Duits staat er: ‘Beim Opium ist das so, daß es besonders stark gerade auf den astralischen Leib wirkt, und zwar so auf ihn wirkt, daß der Mensch ihn eben herauszieht aus dem physischen Leib.’

      Dat woordje ‘ihn’ heeft volgens mij betrekking op het astrale lichaam. Ik maak eruit op dat het astrale lichaam wordt losgemaakt uit het fysieke lichaam. Het is wat twijfelachtig, maar er staat dat de mens het astrale lichaam losmaakt uit het fysieke lichaam. Niet dat het astrale lichaam de mens losmaakt uit het fysieke lichaam.

  1. Haike

    Ja lekker hoor!! 😇 Een beetje Morfine, (want dat maak je ook uit opium) ik kan er als ervaringsdeskundige erover meepraten. Maar als het niet nodig is vooral van Afblijven!! Daarnaast ruïneert het je darmen, en ook daarvan koop je niet zomaar ff een nieuw setje bij de winkel op de hoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s