Ontvankelijkheid voor antroposofie beperkt

Als men een openbare voordracht houdt over geesteswetenschap of antroposofie, dan is men genoodzaakt zeer goed rekening te houden met de ontvankelijkheid van onze tegenwoordige wereld, zeer duidelijk eraan te denken dat deze ontvankelijkheid beperkt is. Men moet helder inzien dat in onze tijd weliswaar vanuit de geestelijke werelden inzichten binnenstromen, welke voor de mensheid noodzakelijk zijn, maar dat zij tegenwoordig in zeer geringe mate onbevangen kunnen worden opgenomen. De meeste mensen die zich niet goed op een dergelijk opnemen hebben voorbereid, zouden de diepergaande kennis van onze geesteswetenschap toch nog als een schok ervaren, als iets dat er als fantasterij of als een droom uitziet.

Bron: Rudolf Steiner – GA 127 – Die Mission der neuen Geistesoffenbarung – München, 25 februari 1911 (bladzijde 86)

Eerder geplaatst op 23 mei 2015  (2 reacties)

6 gedachtes over “Ontvankelijkheid voor antroposofie beperkt

 1. Zwerver

  De diepergaande kennis van de geesteswetenschap is sowieso schokkend.
  Omdat ondanks die kennis, het dagelijkse leven zo anders lijkt.

 2. Bernard

  Het dagelijks leven wordt vanuit het perspectief dat de geesteswetenschap biedt, alleen maar interessanter, zo schokkend is de geesteswetenschap heus niet. Je kijkt als het ware door de feitelijke gebeurtenissen heen en ziet de zin ervan.

 3. Bernard

  Voor jou ook een inspirerend 2020 gewenst, Ridzerd. En enorm bedankt voor het dagelijks beschikbaar stellen van deze citaten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s