Waarachtigheid en bovenzinnelijke wereld

Wie zich niet aangewend heeft in de fysiek-zintuiglijke wereld bij de feiten te blijven en op feiten te steunen, die went zich ook, als hij over het bovenzintuiglijke spreekt, geen waarachtigheid aan. Want in de geestelijke wereld kan men zich de waarheidsliefde niet meer aanwennen, die moet men meebrengen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 220 – Lebendiges Naturerkennen, Intellektueller Sündenfall und spirituelle Sündenerhebung – Dornach, 21 januari 1923 (bladzijde 148)

Eerder geplaatst op 27 april 2015  (5 reacties)

3 gedachtes over “Waarachtigheid en bovenzinnelijke wereld

    1. Overige kan het woord, de aanduiding zelfverloochening evengoed op een positieve kwaliteit wijzen als het gaat om een vorm van zelfopoffering bij een morele daad en/of zelfreiniging bij een spirituele ontwikkeling.

      1. Verder levert de taalgeest dienaangaande het heldere werkwoord, de mooie en treffende Nederlandse term logenstraffen.

        En nog breder getrokken: als timewatcher vind ik het bijvoorbeeld zeker interessant genoeg om na te gaan in hoeverre de Britse antroposoof en historicus Terry Boardman het met de volgende tijdsbeschouwing wel of niet bij het juiste eind heeft:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s