Genezende krachten/Ziekmakende krachten/Moraliteit

De kennis van genezende krachten is onlosmakelijk van de kennis van ziekmakende krachten, men kan niet het ene zonder het andere verkrijgen (Duits: vermitteln). Er kan niemand ter wereld de heilzame krachten leren kennen zonder de kennis te verkrijgen van de ziekmakende krachten. Daarom zult u inzien wat voor een rol het speelt en hoe ernstig het aankomt op de noodzakelijke morele gezindheid van de mensen. Want wie een mens geestelijk genezen kan, kan een mens ook geestelijk ziek maken, en wel in dezelfde graad. Daarom kunnen zulke waarheden van de goden vanzelfsprekend pas meegedeeld (Duits: übermittelt) worden, als een zodanige trap van moraliteit is bereikt dat het geneesmiddel niet in vergif veranderd kan worden.

5462

Bron: Rudolf Steiner – GA 173 – Zeitgeschichtliche Betrachtungen – Das Karma der Unwahrhaftigkeit – Dornach, 24 december 1916 (bladzijde 254-255)

Eerder geplaatst op 28 februari 2015

Advertentie

10 gedachtes over “Genezende krachten/Ziekmakende krachten/Moraliteit

 1. Haike

  Dat zie je ook terug in de natuur: In de pitten van de appel, abrikoos, zit cyanide ook wel blauwzuur genoemd. Krijg je een paar appelpitten gekneusd binnen is dat geen probleem. Bij de abrikoos is de dosis vele malen hoger en moet je echt oppassen. Ook bij de amandel die nog zijn bruine vlies heeft, kom je het tegen. Daarom worden bittere amandelen als je ze al kan krijgen apart verkocht, die moet je ook apart bewaren en niet mengen met de gewone amandel dat kan een fatale afloop hebben.

  Zo zie je maar weer; Je hebt het gif nodig om tot iets vruchtbaars te komen.

   1. Haike

    Ik moest dan ook van onze tweede huisarts de heer Moolenburgh en klassiek homeopaat te Haarlem de appel met klokhuis en al opeten waarbij ik de pit niet heel mocht door slikken.

    Waarom? Een gezonde lichaamscel heeft een enzym wat kleine hoeveelheden cyanide kan neutraliseren, een kankercel heeft dat enzym niet, en gaat de pijp uit…..

    Moolenburgh had tot eind vorig jaar een collum in het tijdschrift “Vruchtbare Aarde”

    En ja Monsanto, Carrcil, en consorten kunnen daar niet aan tippen. Ze proberen natuurlijk wel het allemaal chemisch na te maken, dan kunnen ze het natuurlijk wel patenteren.

 2. henri

  Haike,

  Hetzelfde is nu het geval met de zo heilzame cannabisolie en het werkzame derivaat erin , ook weerom veel weerstand daartegen van Big brother farma .
  Wat ben jij een geluksvogel dat je bij de heer Moolenburgh terechtgekomen bent ..(.vader of zoon weet ik niet ? ) Ik heb al zijn boeken in mijn bezit en vele artikelen gelezen en bewonder die man te zeerste , hij kwam ook al vroeg met de antroposofie in aanraking , zo zie je maar .
  Aangaand de die patenteringen door de farma kan ik je meedelen vanuit antroposofische kennis het volgende meedelen : De farmaceutische industrie onttrekt ideeen aan de natuur door de in planten voorkomende verbindingen na te bouwen , doch dit op een onvolledige wijze , omdat de essentie en voornamelijk het evenwicht tussen deze bouwstenen C koolstof voor het fysieke lichaam, O zuurstof de levenslichaam-drager , N stikstof voor het zielenlichaam en H waterstof als warmtedrager voor het IK lichaam genegeerd wordt . Vooral zuurstof wordt hierbij weggelaten . De bijverschijnselen worden hierdoor opgeroepen , want niet de gehele mens wordt in deze medicijnen betrokken en door de afwezigheid van voornamelijk de werking van de levensdrager zal de werking veelal maar tot in het fysieke doordringen en hierin manipulatief werkzaam ttz dwingend worden .
  Nu wordt dit manipulatieve juist aangehaald om de werkzaamheid van de chemische middelen waar en aantoonbnaar te maken en de andere middelen zoals homeopathie en antropoofische middelen afgedaan als belachelijk die echterjuist wel op de meer ijle delen vande mens werkzaam zijn metb name leven ziel en geest.

  1. Haike

   Henri,

   Ik had te maken met Moolenburgh senior. Zijn kinderen zijn niet heel veel ouder dan ik, en zijn oudste zoon is geloof ik uiteindelijk Arts geworden. maar ik heb geen idee of hij qua denken en doen in de voetsporen van zijn vader is getreden. Moolenburgh is vorig jaar November door de poort van de dood gegaan, volgens mij op 93 jarige leeftijd.

   Zijn jongste dochter die iets jonger was dan ik heb ik wel een keer mogen ontmoeten. Ik was door Moolenburgh gevraagd om naar Haarlem te komen daar hij een Amerikaanse Arts op bezoek had en hij zeg maar, mij als levend bewijs aan deze Arts wou laten zien, dat het ook anders kon met genezen van Kanker.

   Daar hij van mening was dat het niet gepast zou zijn dat ik dan in de wachtkamer moest wachten haalde zijn vrouw mij daar op, zette mij in hun tuin, met dochterlief als gezelschap dame.

   Die dochter heeft hij verloren aan kanker, de ziekte waar hij altijd de grootste tijd mee bezig was. Zijn dochter bevond zich in ’86 in Finland toen daar in Rusland Tjernobyl de lucht in vloog en de fall-out daarvan zich over Finland verspreide, er was geen houden aan.

   Over zijn relatie met de antroposofie was hij naar mij toe tamelijk vaag, wel weet ik dat hij tijdens zijn studietijd bevriend was met Ogilvie ik meen een broer van Heinrich Ogilvie de grondlegger van de Nederlandse Christengemeenschap. Die broer was antroposofisch huisarts aan het beroemde pand aan de Johannes Verhulststraat 41 te Amsterdam, en ook schoolarts op de Geert Groote school. Als hij ons dan aan een blik onderwierp zei hij tegen mij dat ik zijn hartelijke groeten moest overbrengen aan Moolenburgh. Maar wat er precies gebeurd is tussen die twee weet ik niet.

   Henri ben jij Arts?
   Want de beschrijving die je geeft over de (scheikundige) bouwstenen die een voorwaarde zijn om op een wezenlijke manier een patiënt in zijn/haar ziekte proces bij te staan, komt bij mij over als iemand die daar goed in is onderlegt, en of arts is.

   1. henri

    Haike, aangaande die vervuiling van Tsjernobyl ,zelfs op de Kanarische eilanden is die nog te zien aan bepaalde bomen die mutaties hebben ondergaan , wij waren daar in het Noorden van een eiland bronwater gaan halen , een heel klein padje met enkele natuurbronnen ,en daar plukte ik enkele laurierblaadjes , toen een Kanaricshe man naar mij kwam en zei , zie die bobbels en vlekken erin , in die bladeren hier en daar , dat is sinds de uitbarsting van Tsjernobyl hier gekomen deze mutaties , zo zie je maar hoe ver dit kan gaan .

 3. henri

  Woh ..en dat wist ik niet ,wel nu dank zij jou dat ie overleden is op 93 jaar ,wel een mooie ouderdom en daardoor heeft hij mnog veel nuttig werk kunnen blijven doen , zo zijn er weinigen , heb het net gelezen het artikel op stichting vaccinevrij.nl staan ook nog enige ilmpjes op . Deze man verdient waarlijk een plek in de hemel zoals het artikel eindigt .Nee ik ben geen arts geworden , heb wel chemie gestudeerd en aanverwant werk gedaan voor een tijd ,maar was niet echt mijn ding , maar volg graag de alternatieve ontwikkelingen daaromtrent en ben zo een beetje onderzoeker van de waarheid geworden in die dingen .
  Hopelijk heb jij nog andere heel goede artsen Haike , ze komen toch op je pad als je in die richting denkt dat heb ik en anderen reeds erg ervaren …ze komen zomaar ineens op je pad raar maar waar …ik heb er al heel speciale ontmoet , en het is soms als een beloning van boven voor degeen die de waarheid zoekt !

  1. Haike

   Over op je pad komen…

   Mijn lot, mijn ziekte(n) leiden mij binnenkort naar Zoltan Schermann in Kloetinge. Van hem wordt wel door anderen gezegd dat het een van de beste antroposofische huisartsen is, die Nederland kent. Of hem, of opnieuw naar Arlesheim gaan, was het advies aan mij. Ik ben 2 weken geleden gediagnostiseerd met het het antifosfolipidensyndroom een weinig voorkomende auto-immuun ziekte. Als mijn informatie klopt dan worden er per jaar maar zo’n 50 mensen in heel Nederland op betrapt 😊😇 heeft alles met het bloed te maken. En aangezien hij veel vanuit het hart doet… zie b.v. het interview in “Stroom” uit 2014. https://www.antroposana.nl/SiteFiles/1/files/3076%20Stroom%202014-3_LR.pdf

   Kijken wat hij hier over te zeggen heeft. Want via het reguliere kanaal waar ze het weliswaar geconstateerd hebben; was het: Nou meneer het beste ermee..

   En ja een paar jaar geleden was ik wel in Arlesheim, bij Mourice Orange, een Nederlandse oncoloog maar wel een die de antroposofische geneeswijze in het topje van een pink heeft zitten.. Als je dat ziekenhuis binnenloopt dan denk je onmiddelijk hier wil ik wel gewoon voor mijn plezier gaan liggen. Ik was daar met een hele goede vriendin van me die al dertig jaar verpleegkundige is, en redelijk wat heeft gezien.

   Maar toen we daar naar binnen liepen was het eerste wat ze zei: wat een warmte en wat een omhullende sfeer hangt hier.

   1. henri

    Ja, die harttonendiagnose lijkt me wel echt wat ! En zo vernieuwend als die te werk gaat , en anderen opleiden kan daarin , ikzelf ga bij een goede arts die de polsdianose praktiseert, en hij kijkt erna steeds naar de tong , ben daar echt wel geholpen en in balans geraakt .

   2. Haike

    Dat is mooi om te lezen Henri dat je er zoveel baat bij hebt gehad. Over het verniewende aspect eraan? Ik zou zeggen ja en nee. In de Tibetaanse geneeskunde wordt ook heel veel met het ritme van pols en hart gedaan, en die geneeswijze is al heel oud. Daarmee komen we weer terug op Tjernobyl. De Russen hebben toen Tibetaanse geneesheren laten overkomen omdat ze patiënten hadden die vrij direct betrokken waren bij de ramp en inoperabele kankergezwellen hadden gekregen van de ramp, vanwege de grote van die gezwellen.

    De Tibetanen hebben toen vanuit hun kruidenkunde maar ook met goud (zoals die ook in de antroposofische geneeskunde gebruikt wordt) preparaten toegediend waardoor deze gezwellen zodanig slonken dat wel operabel werden. Sindsdien word er met veel meer respect in Rusland naar deze manier van geneeskunde gekeken, en zijn de Russen ze ook zelf gaan beoefenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s