De wonderbaarlijkste machines zullen door de mensen uitgevonden worden

Nu is de mensheid nog slechts begonnen om natuurkrachten aan zich dienstbaar te maken. Dit zal al in de nabije toekomst en in de komende eeuwen heel anders worden. De mensen zullen de krachten aan stromend water onttrekken en dienstbaar maken, ze zullen de machtige krachten die in de zonnestralen liggen in immense spiegels opvangen en leren te gebruiken; ze zullen de krachten binnen in de aarde, die nu door vulkaanuitbarstingen ontketend worden en die ontstaan door een machtig geestwezen in het inwendige van de aarde, leren beheersen; de wonderbaarlijkste machines zullen door de mensen uitgevonden worden, om al deze opgewekte krachten in dienst van de mensheid te stellen, ja ze zullen de magneetkracht van de gehele aarde onder controle krijgen. […] Toen in zeer oude tijden de veranderingen van de aarde noodzakelijk waren, hebben de krachten van de goden de as van de aarde schuin geplaatst; in komende tijden zal de mensheid in staat zijn de aardas te draaien.

Bron: Rudolf Steiner – GA 264 – Zur Geschichte und aus den Inhalten der ersten Abteilung der Esoterischen Schule 1904 – 1914  – München, 10 of 11 november 1905 (bladzijde 210-211)

Eerder geplaatst op 28 januari 2015

Advertentie

2 gedachtes over “De wonderbaarlijkste machines zullen door de mensen uitgevonden worden

  1. Baldu Theunissen

    Tja, dat de mens in staat is tot veel, vergeleken met de tijd waarin Steiner leefde, is duidelijk waarneembaar. Steiner laat zich niet uit over voor of nadelen van deze dingen. Wat we zien is dat de mens ook heel veel stuk maakt, de aarde letterlijk leegzuigt en zwaar vervuilt en heel veel vergiftigt en manipuleert. Als de mens met magneetkrachten gaat rommelen, zoals hij dat met kernenergie en haar immense risico’s gedaan heeft ben ik bang dat de schade die hij experimenteel en al dan niet bewust aanricht niet meer te overzien is. Baldu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s