Niet in tegenspraak

Het komt steeds weer voor dat mensen zeggen: Nu ja, de laatste keer heeft hij voor ons beschreven wat de mens ervaart tussen inslapen en ontwaken en nu vertelt hij wat anders. Ja, mijn beste vrienden, als ik u vertel wat iemand in zijn kantoor beleeft, dan is dat niet in tegenspraak met wat ik u de volgende keer vertel over wat iemand in de kring van zijn familie beleeft. Die dingen gaan gewoon samen. En dus moet u zich er bewust van zijn dat, als ik u vertel over de belevenissen tussen inslapen en ontwaken, dan nog zoveel andere dingen voorvallen, zoals in het leven van een kantoormedewerker naast het kantoorleven ook het gezinsleven kan bestaan.

Bron: Rudolf Steiner – GA 218 – Geistige Zusammenhänge in der Gestaltung des menschlichen Organismus – Stuttgart, 4 december 1922 (bladzijde 271-272)

Advertentie

3 gedachtes over “Niet in tegenspraak

 1. Joost van Rije

  Beste Richard,

  Bij het klikken op jouw link, geeft hij aan dat hij nix kan vinden!?

  Verstuurd vanaf mijn iPhone Joost van Rije, Justus van Effenstraat 32bis, 3511 HM Utrecht.

  06-49.64.23.89 030-230.49.64 joostvanrije@ziggo.nl

  >

  1. Sorry Joost, Ik heb werkelijk geen idee wat dit kan zijn. Het kan niet aan mijn site liggen want dan zouden alle lezers hetzelfde probleem hebben. Het is mogelijk dat er iets bij de instellingen op je computer veranderd moet worden. Maar verder weet ik het helaas ook niet.

 2. Goed beeldspraak van Steiner. En die diversiteit geldt niet alleen voor ’s mens (1) alledaagse waakervaringen en (2) zijn nachtelijke ervaringen, maar ook voor zijn ervaringen na overlijden in de ziele- en de geestswereld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s