Men hoort vaak zeggen: De dood is een mysterie

Men hoort vaak zeggen: De dood is een mysterie, nog niemand heeft het opgelost en ook niemand zal het ooit oplossen. – De mensen die iets dergelijks uitspreken, vermoeden helemaal niet wat voor een onbescheidenheid in deze woorden ligt, ze vermoeden helemaal niet dat er een oplossing van zulke raadsels is en dat zij het alleen niet begrijpen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 55 –  Die Erkenntnis des Übersinnlichen in unserer Zeit und deren Bedeutung für das heutige Leben – Berlijn, 13 december 1906 (bladzijde 100)

Eerder geplaatst op 9 december 2014

6 gedachtes over “Men hoort vaak zeggen: De dood is een mysterie

 1. Zwerver

  Het mysterie van de dood is idd op te lossen.
  En wel door te sterven. Waarbij de vraag zich aandient hoe je dat doen moet.

  Wie zijn leven liefheeft, zal het verliezen, en wie zijn leven verwerpt in deze wereld, zal het behouden tot het eeuwige leven.

 2. henri

  Voor de ware geesteswetenschapper is de dood hellemaal geen mysterie meer .Integendeel, de dood en doodskrachten dienen te worden overwonnen!
  Dit alles behoort tot het geheim van de opstanding welks het meest diepe mysterie van het christenwezen is .
  Het begon allemaal bij de zondeval …..en vooraleer de zondeval plaatsvondt was er helemaal geen dood en bevondt de mens zich nog in het geestelijke oerlichaam of het fantoom : de reine godgeschapen vorm van de eerste mens ! Alles had te maken met de corrumpering en aantasting van dit goddelijke lichaam door de werking van Lucifer . De mens werd verdicht en het fysieke lichaam werd tot spiegelapparaat voor het IK . Het fysieke lichaam verslechterde door deze corrumptie van Lucifer en de dood trad in , en de mens vergat … het oer- goddelijke meer en meer .

 3. Haike

  Novalis (bij mijn weten dezelfde persoonlijkheid als Johannes de Doper en de kunstschilder Rafael) zei het heel eenvoudig: Wo geen wer hin? Immer nacht Hause…. Zijn incarnatie als Novalis, is dat ook niet zijn laatst bekende?

  1. henri

   Er zijn 5 incarnaties bekend van Joh de Doper en Novalis was idd de laatste .
   Van Joh de Evangelist zijn er 7 bekend :/Kain,/Hieram, Floris van Toledo , De jongeling van het jaar 1250 , Christiaan Rosenkreutz, de Graaf van Saint Germain …, dus in totaal 12 levens

   Het boek van Loek Dullaert is een aanrader
   Johannes , de doper en evangelist 2006 , Nearchus CV

 4. Marijke Veldpaus

  Dag Ridzard
  Hartelijk dank voor uw dagelijkse citaten . Zo inspirerend . Zielevoeding 🙏
  Een poosje geleden , volgens mij in juni hebt u een citaat over vergeven gestuurd . Helaas kan ik deze niet meer terug vinden en zou hem graag nog eens lezen . Zou u zo vriendelijk willen zijn deze tekst nogmaals naar mij te sturen .
  Bij voorbaat mijn dank 🙏 Marijke Veldpaus

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s