Fysieke leven is slechts een klein gedeelte van het geestelijke leven

Normale en abnormale verschijnselen van het gewone, fysieke leven worden ons pas duidelijk als we het geestelijke leven dat achter het fysieke is, leren kennen, dit geestelijke leven dat veel rijker en omvangrijker is dan het fysieke leven, dat slechts een klein gedeelte ervan vormt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 107 – Geisteswissenschaftliche Menschenkunde – Berlijn, 19 oktober 1908 (bladzijde 11)

Eerder geplaatst op 13 november 2014

Advertenties

Een gedachte over “Fysieke leven is slechts een klein gedeelte van het geestelijke leven

  1. henri

    R Steiner vergelijkt vaak het fysieke leven op aarde tov het leven in de geest na de dood met en binnenste- buiten omgedraaide handschoen .Wanneer wij doodgaan verstuift onze geest en neemt de omvang van de hele kosmos aan , dit is het oplossen van etherisch en astrale lichaam . Alles wat wij hier op aarde rondom ons ervaren als buitenwereld ,dat wordt onze binnenwereld ,en alles wat nu binnen in ons zit ,onze organen enz dat wordt na de dood onze buitenwereld ‘ het binnenste wordt het buitenste .en omgekeerd . Wie dit weet kan ook maar pas begrijpen hoe wij na de dood in de zonnesfeer ,het Devachan aan ons karma kunnen werken , wij sculpteren gelijk beeldhouwers aan onze organen aldaar ,samen met de engelen om on nieuw karma voor het volgende leven op te bouwen .
    Dit te beseffen wordt het duidelijk dat het leven op aarde leerschool en maya is ,en een klein deel van de werkelijkheid .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s