Soms is het een gevaarlijke zaak…

Het eerste wat de mens kan doen om de helderziende krachten te wekken, is dat de moraliteit en de handelingen overeenstemmen (Duits: eins werden). Dit is de beste scholing voor de helderziende krachten. Daarom wordt altijd benadrukt dat men eigenlijk door niets anders als door verhoging van het morele karakter tot de helderziende krachten zou moeten komen. […] We zien dat mensen die door allerlei andere manieren helderziende krachten ontwikkeld hebben, bepaalde slechte eigenschappen vertonen, die ze vroeger niet of nauwelijks hebben gehad; bijvoorbeeld grote leugenaars worden, als ze beginnen helderziende vermogens te ontwikkelen. – Ja, soms is het een zeer gevaarlijke zaak voor het karakter van een mens, vooral als hij tot helderhorendheid komt. Helderziendheid is nog niet zo gevaarlijk als helderhorendheid.

Bron: Rudolf Steiner – GA 143 – Erfahrungen des Übersinnlichen/Die drei Wege der Seele zu Christus – Zürich, 15  januari 1912 (bladzijde 49)

Zie ook: De gulden regel

Eerder geplaatst op 23 oktober 2014

5 gedachtes over “Soms is het een gevaarlijke zaak…

 1. Haike

  Huh?

  Ik dacht juist dat het andersom was: Namelijk dat helderziend zijn gevaarlijker is dan helderhorend. Blijkbaar niet dus.

 2. Leonie

  Ik las de vorige reacties en mijn reactie! Ik zou nu deze bij nader inzien liever niet onthult hebben. Ik wil daarom er iets aan toevoegen “ en ik spreek de grote meester Steiner hierbij niet tegen” maar toch….mijn ervaringen zijn niet duister geweest vanaf het moment dat dit plaats vond. Ik ben door onbewuste lagen heen gegaan en heb leren begrijpen. Zo verging het mij en ik heb niets opgeroepen of geforceerd, sterker nog ik wist niet eens wat kundalini inhield. Mijn dagelijkse werkelijkheid was mijn gezin, die toen uit tien personen bestond.

  1. Haike

   Wat ik daarover denk? Dat ze stemmen horen en dat eng vinden, ik heb wel eens een dergelijke situatie van dichtbij mee gemaakt, maar dat breng ik niet meteen in verband met helderhorendheid. Maar misschien is dat wel zo, en heeft het daar alles mee te maken.

   Maar ik begrijp ook uit ervaringen van anderen dat als je dan Christus betrekt in het gesprek wat je dan zo goed en zo kwaad als dat gaat, voert, de stemmen minder worden of zelfs helemaal weggaan.

   1. Leonie

    Dat is waar, ikzelf heb dat toegepast in een situatie die bijzonder akelig was.Ik hoorde geen stemmen maar in je ontwikkeling krijg met bepaalde krachten te maken die niet plezierig zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s