Het hoofd van de mens wordt opgebouwd vanuit het hele heelal (2-slot)

Dat zich het hoofd vormt als een beeld van het hele universum, toont aan dat de hele wereld op het menselijk hoofd werkt. En de krachten waarmee het hoofd dan weer in het kind verder werkt, die heeft de mens vanuit het heelal ontvangen. Als dus mijn longen gevormd worden, dan heeft het hoofd de kracht om de longen op te bouwen, verkregen uit het heelal. Voornamelijk als bijvoorbeeld de nieren worden gevormd, heeft de mens de krachten van ver in het heelal liggende hemellichamen gekregen, van Jupiter bijvoorbeeld. Dit zijn geen fantasterijen. Dat kan men net zo onderzoeken zoals men andere natuurkundige zaken onderzoekt. Zodat de mens als hij geboren wordt, werkelijk de krachten van de hele wereld in zijn hoofd draagt. Natuurlijk is het onzin als iemand zegt dat de maan of de zon of Jupiter op een of ander orgaan werkt. Dus als de mensen ervoor gaan zitten en een horoscoop opstellen, omdat ze geloven dat de maan, de zon, Jupiter enzovoort werken, dat is geleuter! Maar het hoofd is ontwikkeld vanuit het hele heelal. En de krachten die het hoofd vanuit het hele heelal zijn toegestroomd (Duits: mitgeteilt worden sind), die werken dan in de eerste zeven jaren op de mens. En in de tweede zeven jaren went de mens meer aan de omgeving van de aarde, zodat hij uit het heelal vandaan groeit. Hij wordt dus, terwijl hij voordien een sterrenmens was, meer een luchtmens.

Bron: Rudolf Steiner – GA 348 – Über Gesundheit und Krankheit – Dornach, 24 oktober 1922 (bladzijde 53-54)

Eerder geplaatst op 15 mei 2016 

12 gedachtes over “Het hoofd van de mens wordt opgebouwd vanuit het hele heelal (2-slot)

  1. Vermoedelijk bedoelt Steiner hier met ‘dat men het net zo kan onderzoeken zoals men andere natuurkundige zaken onderzoekt’ erop dat als men een foto zou maken van het heelal en tegelijk een foto van de hersenen van een baby op het moment van geboorte, dat men dan hetzelfde beeld zou krijgen. Ik zal hier op 6 mei een citaat over plaatsen.

 1. walterhebing

  Ik heb op deze site ooit geopperd, dat ’n kind van jonger dan zes dagen, waar ook op aarde geboren, de spil is, waar het menselijk bewustzijn op aarde om draait. Na negen maanden met de hartklop(50 tot 60 hertz) van de moeder, van zaadje en eitje naar baby gegroeid te zijn, wordt de baby blootgesteld aan een wereldwijd electriciteits netwerk wat na veel probeersels, het best werkt met de 50 tot 60 Hertz frequentie.
  Met andere woorden: De Christus impuls kan alleen wereldwijd tussen de vijftigste en de zestigste frequentie verder evolueren, dat wil zeggen via de hart frequentie van de gemiddelde mens! Pas als de meerderheid van de menselijke harten hoofdzakelijk tussen vijftig en zestig hertz kloppen, kan Het Levens Bewustzijn, Christus op aarde indalen.
  Tot zover
  Vriendelijke groet Walter.

 2. Anoniem

  Een hartslagfrequentie tussen de 50 en 60 hertz = gemiddeld 55 slagen per seconde…….hm. Misschien lukt dat als je 2 vingers in het stopcontact steekt……..
  derfla.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s