Over koorts

De koorts is geen ziekte, maar de mens roept vanuit zijn gehele organisme de som van zijn krachten samen om de schade aan het lichaam weer te herstellen. Deze opstand van het hele organisme tegen de schade drukt zich normaal gesproken uit in koorts. De koorts is het weldadige, het genezende bij de ziekte. Het afzonderlijke beschadigde lichaamsdeel kan zich niet genezen, het moet van andere zijde de krachten krijgen toegevoerd, en dat heeft zijn uitdrukking in de koorts.

Bron: Rudolf Steiner – GA 107 – Geisteswissenschaftliche Menschenkunde – Berlijn, 21 december 1908 (bladzijde 155)

Eerder geplaatst op 4 oktober 2014

9 gedachtes over “Over koorts

 1. Leonie

  Koorts is voor mij iets heel naars, ik zak mijn lichaam uit, kan het niet vasthouden. Het lijkt of daarna,of al mijn wezensdelen door elkaar gehusseld zijn.
  Ik ben dus echt bang om ziek te worden.

  1. Haike

   Dag Leonie,

   Heb je gekeken wat Henri er destijds bij 4-10-2014 over schreef? Dat komt heel aardig overeen met wat jij nu beschrijft.

   1. Leonie

    Interessant, al begrijp ik nog niet het gehele verband. Een priester uit de christengemeenschap heeft een keer gezegd m.b.t een andere vraag, dat mijn etherisch lichaam niet goed aansloot. dus met andere woorden, ik floep er nog al snel uit. Vroeger als kind, viel ik ook regelmatig flauw. Mijn ijzergehalte is goed maar ik heb wel lage bloeddruk. Die zilvertherapie, daar heb ik nog nooit van gehoord. Ik heb wel antroposofische middelen gehad zoals Kalium aceticum comp incarnerende middelen. Tja, het is wat, moet ik nog steeds incarneren op mijn leeftijd😜. Het blijft akelig dat je tijdens ziekte steeds uit je lichaam valt, het is net of je dood gaat, dus raak ik al in paniek als iemand met griep bij mij in de buurt komt. Ik gebruik nooit reguliere middelen. Als iemand nog tips heeft, dan zijn ze welkom.

   2. Haike

    Nou dan kunnen we elkaar de hand geven Leonie, want dat geldt voor mij net zo. Ik heb een aantal jaren gehad dat ik er ook niet in zat. Dan scharrelde ik wat door het huis rond ’s ochtends, en dan voelde ik het fysiek komen; BANG! en dan zat ik in mijn lichaam, af en toe fysiek gewoon heel pijnlijk. Wat bij mij enigszins hielp was het lopen van de gelijkmatige vijfster, daarvan zegt Steiner dat het het etherlichaam heelt, dus misschien is dat ook een optie voor je. Maar na mijn ziekenhuisavontuur van eind vorig jaar lig ik er weer uit. Heeft jou huisarts het nooit met je gehad over de ritmische massage? Dat helpt ook om weer in je lichaam te komen.

   3. Leonie

    Dank Haike, ja hoor heb ik ook gehad die massage, euritmie ook gedaan. Misschien willen we gewoon niet erin🤔 naar voor jou weer eruit gegooid te zijn na veel werk er aan. Nou ja, ik ga het onderzoeken van die gelijkmatige vijfsterrenhotel uhhhh vijfster mijn iPad maakt er weer wat moois van 😟wat Henri nog opperde…( dank ook jij Henri voor de tip ) maar ik denk dat ik mij niet zo bezig zie met een tijdklok en elctroden uiteindelijk moet je het voor lief nemen en accepteren dat het nu eenmaal zo is.

  2. jiska1982

   Dat lijkt mij vervelend, zo slecht tegen koorts kunnen. Kun je over het algemeen ook slecht tegen warmte of speelt dit alleen bij koorts?

   1. Leonie

    Vorige zomer kon men mij vinden liggende met weinig om het lijf , niet in staat een vin te verroeren, maar verder heb ik best wel een heel leuk leven.

 2. henry

  Ik heb zelf een klein apparaatje in huis ,eens besteld online voor een paar tientallen euros met een transfo en twee zilverelectroden en een tijdklokje erbij’ werkt perfect en je kan alle gradaties maken bv colloidale zilveroplossing 15 ppm
  op de transfo staat een plakkertje VITALISER http://www.colloidaalzilver.nl

  1. Leonie

   Heeft Steiner trouwens niet ergens beschreven, dat we losser komen te zitten met onze wezensdelen in de ontwikkeling? Weet jij dat Henry of iemand anders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s