Aardbeving – Kan het voorspeld worden?

De occultist heeft zeer zeker de mogelijkheid om een tijdstip aan te geven. Nu is echter de vraag of zulke tijdsaanduidingen gegeven kunnen worden, gegeven zouden mogen worden? Dan zal het inderdaad voor wie de occulte geheimen uiterlijk bekijkt, bijna vanzelfsprekend klinken dat het in zeker opzicht met ja zou kunnen worden beantwoord. En toch, de zaak ligt zo dat wat betreft dergelijke gebeurtenissen eigenlijk in beginsel ten hoogste maar twee tot drie keer in elke eeuw daadwerkelijk vanuit de initiatieplaatsen iets kan worden voorspeld. Want u moet bedenken dat deze dingen met het mensheidskarma samenhangen en dat deze dingen, als ze bijvoorbeeld afzonderlijk vermeden zouden worden, dan op een andere plaats in een andere vorm aan de dag zouden moeten komen. Door de voorspelling zou aan het feit niets veranderen. En bedenk wel op wat voor een vreselijke wijze in het karma van de gehele aarde zou worden ingegrepen, als menselijke maatregelen zouden worden genomen tegen zulke gebeurtenissen!

Bron: Rudolf Steiner – GA 107 – Geisteswissenschaftliche Menschenkunde – Berlijn, 1 januari 1909 (bladzijde 181)

Eerder geplaatst op 29 juli 2012

2 gedachtes over “Aardbeving – Kan het voorspeld worden?

  1. Haike

    Met de aarde zijn elementairwezens verbonden dus ook met aardbevingen… Alles in de natuur wordt door hun onderhouden. Er zou geen baksteen in een gevel van een huis blijven zitten als met het huis geen natuurwezen zich zou hebben verbonden.

    Degeen die contact kan maken met natuurwezens kan dus ook vertellen wanneer iets kan gaan gebeuren. In het boekje “De Olieramp” uitgegeven bij Nearchus die in 2010 plaats vond omdat Esso op onverantwoorde wijze op 4000 meter diepte begon te boren naar olie, vertellen ze wat voor een invloed dat heeft op dier mens op hunzelf en de wereld. Waarop Wolfgang Weirauch de vraag stelt of ze dan niet in verzet komen, En het antwoord is dan dat er nog meer rampen zullen gebeuren die hij nog zal meemaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s