Bedroevende onlogica

De helderziende (Duits: Okkultist) voelt onlust bij het onlogische, vreugde en innerlijke rust bij het logische. […] In het bijzonder bij het lezen van kranten voelt de geestesonderzoeker een diepe droefenis, want juist in de dagbladen vindt men dikwijls de onlogica in persona. Toch moet men – selectief – de krant lezen om met de wereld in contact te blijven. Men moet het niet zo doen als die professor in de Chinese taal, die op een dag zeer opgewonden tegen zijn collega’s zei: Zonet hoor ik – het was in de jaren 1870-1871 – dat Duitsland sinds een half jaar in oorlog met Frankrijk is, ik lees immers alleen de Chinese kranten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 130 – Das esoterische Christentum und die geistige Führung der Menschheit – München, 18 november 1911 (bladzijde 147-148)

Eerder geplaatst op 6 juli 2014

2 gedachtes over “Bedroevende onlogica

  1. Zwerver

    Het is een noodzakelijkheid om in contact te blijven met de dualistische realiteit.
    Dat mag misschien droefenis geven, de levensbeker dient leeggedronken te worden.
    Ook oorlogen horen tot die realiteit, net als kuiperijen, corruptie, milieu vervuiling enzovoorts.

  2. Leonie

    Er heerst een overtuiging in het spirituele klimaat, dat men van lelijkheid moet wegkijken. Men omgeeft zich met wierook, mooie klanken en bejegenen doen zij lievedevol want het zijn gevoelige en kwetsbare personen, de krant lezen ze niet of sporadisch. In de geestelijke wereld, overleven die het niet, die gaan er vanuit dat die alleen engelen herbergt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s