Dieptepunt/Nieuw tijdperk

Het is altijd zo in de ontwikkeling van de mensheid dat er een soort van dieptepunt moet optreden in verband met een zaak, voordat weer een nieuw licht komt. Zo is dan ook het zich afwenden van de spirituele werelden, zoals het in de negentiende eeuw gebeurde, vanzelfsprekend ten opzichte van het feit dat in het bijzonder in de twintigste eeuw, zoals vaak is vermeld, een heel nieuw tijdperk voor het spirituele leven van de mens moet beginnen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 131 – Von Jesus zu Christus – Karlsruhe, 13 oktober 1911 (bladzijde 191-192)

Advertentie

5 gedachtes over “Dieptepunt/Nieuw tijdperk

 1. henri

  Eind 19 de eeuw kwam Michaël als grote nieuwe tijdsgeest , het materialisme had zijn diepste periode gekend tussen 1840 – 1880 en de ahrimanische wezens waren door Michaël verdreven uit de astrale werelden naar de aarde , zodat wij mensen ons in het alledaagse leven ermee konden gaan uitzetten , omdat het de taak is dmv het sterke ik-krachten die de mens verworven heeft zich uit te zetten met deze wezens door het goede en morele na te streven . Gevolg kent iedereen ….WO I WO II ….. wij zitten nu nog enkele eeuwen in de na-weeën van dit ergste materialisme en of het ergste voorbij is , I don’t think so .

   1. henri

    Ja, en nu zie ik het wel beter na wat er loopt …en ivm het transhumanisme .Het was al te lang goed en het ergste moet nog komen , ik lees en hoor vaak zeggen ‘het zijn de laatste stuiptrekkingen ‘ van een oude tijdspanne “ , en lees ook ergens bij Steiner’s notities dat er nog een verschrikkelijke tijd zal komen als het tijdperk van Michaël afloopt en dit van Oriphiël begint , zo rond 2280 . Want zegt hij daar , de monsters , de demonen die onze cultuur nu schept in al die techniek en machines zullen dan l e v e n d worden en zich op een vreselijke manier vijandig tegenover de mens stellen .

   2. Haike

    Dat wist ik niet dat Steiner het daar ook over heeft gehad, maar ik ga er vanuit dat het klopt. Maar heeft hij het er ook niet over dat als het aan Ahriman ligt deze de boel wil versnellen? dus de voorspelde gebeurtenissen eerder in de tijd laten plaats vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s