In de Koran staat veel meer over Jezus Christus dan een moderne dominee denkt

Gaan we als missionarissen naar verre landen, of ook naar inheemse mensen, en willen we hen de Jezus-dienst opleggen met een of andere geloofsbekentenis, dan zullen ze ons niet begrijpen, aangezien wat deze mensen weten, vaak zelfs uitsteekt boven wat door deze of gene zendeling gebracht wordt. Want ik zou wel willen weten wat bijvoorbeeld een Turk zou zeggen, als een moderne Protestant hem de Christusopvatting zou willen leren, die hij als moderne protestantse dominee heeft, deze Christusbeschouwing, welke beweert – bij de nieuwere protestantse dominees is dat immers al het geval – nu ja, dat er een Socrates was, daarna een die wat meer was dan Socrates: de Christus, de mens, weliswaar een bijzonder mens, maar gewoon een mens, of de verwarde dingen die verder tegenwoordig over Christus in het nieuwere Protestantisme gezegd worden.

De Turk zou hem zeggen: Wat, zoiets vertel jij, en jij wilt Christen zijn? Lees eens in de Koran, soera 19: daar staat veel meer over Christus dan wat jij ons vertelt! De Turken weten namelijk veel meer over Jezus Christus, als wat de moderne protestantse dominees over Christus brengen, omdat in de Koran veel meer staat, omdat de Christus Jezus veel meer aan de goddelijkheid nader gebracht wordt in de Turkse geloofsbelijdenis dan in de nieuwere protestantse geloofsbelijdenis. Dat weet men alleen niet, omdat men er tegenwoordig nog weinig toe komt de religieuze documenten werkelijk te lezen en men oppervlakkige rommel lezen wil over alle mogelijke religies.

Bron: Rudolf Steiner – GA 172 – Das Karma des Berufes des Menschen in Anknüpfung an Goethes Leben – Dornach, 27 november 1916 (bladzijde 219)

Eerder geplaatst op 23 april 2014

3 gedachtes over “In de Koran staat veel meer over Jezus Christus dan een moderne dominee denkt

 1. Volkomen eens met wat je hier geschreven hebt.
  Ik ben christen maar ik heb vele vrienden bij de moslims.
  Ik heb een goede vriend die professor geweest is aan de ULB maar die moslim is.
  Zijn slogan is: “Je kan pas over iets oordelen als je weet over wat je oordeelt, daarom heb ik ook De ganse Bijbel gelezen”
  Hoeveel christenen kunnen zeggen dat ze de ganse Bijbel hebben gelezen?
  Zo is het ook bij mij, ik heb als christen ook De Koran gelezen maar ook de geschiedenis bestudeerd over het ontstaan en verspreiden van De islam en ik weet dat het honderden jaren is geweest dat moslims, christenen en Joden in vrede naast mekaar en in vrede met mekaar leefden.
  Daar is pas verandering in gekomen tijdens de kruis (roof en moord-) tochten waar moslims, Joden en christenen zij aan zij hun steden verdedigden en zij aan zij door de christelijke Kruisvaarders werden afgemaakt, zelfs na overgave.
  Dat is een anekdote in het christendom waar ik me als christen voor schaam
  Groetjes
  Theo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s