Hier in de fysiek-zintuiglijke wereld is de vervolmakingplaats (1 van 3)

Wie niet de embryonale toestand zou doormaken, zou nooit rijp kunnen worden om geboren te worden. Wie deze toestand kent, weet ook dat het gewone leven de embryonaaltoestand voor het hogere leven is. Dit brengt ons tot een diep besef van de betekenis van het gewone leven. Zeer gemakkelijk kunnen degenen die de blik richten op de spirituele wereld tot de overtuiging komen, dat er zulk een geestelijke wereld bestaat en dat de mens een burger van deze geestelijke wereld is; ze zouden de fysiek-zintuiglijke wereld kunnen geringschatten en geloven, dat de mens niet snel genoeg deze wereld kan verlaten, zich versterven om snel in de geestelijke wereld te komen. Dat is niet de juiste kennis. Dat is net zo onzinnig als wanneer men de menselijke kiem niet zou willen laten rijpen, maar hem na twee maanden zou willen halen, zodat hij hier kan leven. Precies zo moet men voor het hogere leven rijpen, rijp worden. Dat is degene die zijn hoger zelf ontwikkeld heeft. Hier in de fysiek-zintuiglijke wereld is de vervolmakingplaats. Wie het Ik hier ontwikkeld heeft, is rijp binnen te treden in de goddelijke rijken.

Wordt vervolgd

Bron: Rudolf Steiner – GA 94 – Das Johannes-Evangelium – Berlijn, 5 maart 1906 (bladzijde 212-213)

Eerder geplaatst op 11 januari 2016 

Advertenties

8 gedachtes over “Hier in de fysiek-zintuiglijke wereld is de vervolmakingplaats (1 van 3)

   1. Zwijg er in de kroeg maar over als het graf, Haike. Jammer genoeg willen velen er absoluut niets mee te maken hebben.

   2. Haike

    Hum zou er geen constructievere houding zijn? Tenslotte probeer jij het ook in de wereld te zetten via deze site… Ik ben blij dat jij dat doet.

   3. Ja, maar met zo’n website is het toch wat anders dan in een kroeg. Ieder kan kiezen of hij het wil lezen of gewoon negeren. In een kroeg zal er misschien wel eens iemand tussen zitten die het wel interesseert, maar bij velen sta je meteen te boek als iemand die niet goed snik is.

   4. Haike

    Dat maakt me niet uit, die ene die het wél interessant vindt daar gaat het om.. Eigenlijk had ik de hele vraag niet moeten stellen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s