Is profetie mogelijk?

Is profetie mogelijk? Ze is mogelijk omdat alles wat op aarde geschieden moet, reeds in de kiem, in de schoot der oerbeelden bestaat van wie de gedachten het plan van onze evolutie vormen. Niets verschijnt op het aardse plan dat niet tevoren in grote lijnen in het gebied van de goddelijke geest was voorzien en voorgevormd. Niets geschiedt in de diepte, wat niet voordien in de hoogte bestaan heeft.

Bron: Rudolf Steiner – GA 094 – Kosmogonie – Parijs, 14 juni 1906 (bladzijde 119-120)

Eerder geplaatst op 2 december 2011

Een gedachte over “Is profetie mogelijk?

  1. Haike

    Tja… maar toen God de Aarde schiep in zeven dagen, en er licht kwam, en planten en dieren, en wij mensen, en noem maar op… dan staat daar ook geschreven: En op de zevende dag keek hij om, en zag dat het goed was…

    Mijn vrije vertaling: Hij wist toen hij eraan begon ook niet waar hij uit zou komen, dat was pas achteraf, dat hij kon zien dat-ie de juiste keuze had gemaakt, net zoals bij ons mensen dat gaat… Er staat ten slotte ook “Laat ons mensen maken naar mijn evenbeeld”

    Dus scheppen en meteen weten dat dat in de toekomst ook meteen zus of zo in gunstige zin gaat uitpakken lijkt me nogal een klus..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s