Geheimzinnige zaak

Het knooppunt, en tegelijk het keerpunt in de menselijke ontwikkeling is de tijd van de scheiding der geslachten. Er was een tijd dat de beide geslachten in het mensenwezen verenigd waren. De mogelijkheid van zulk een toestand heeft zelfs Darwin erkend. Door de scheiding der geslachten is dit nieuwe, geweldige element in de wereld gekomen: de liefde. De aantrekkingskracht der liefde is een zo machtige en geheimzinnige zaak, dat bijvoorbeeld tropische vlinders van verschillend geslacht, die men uit de tropen naar Europa gebracht heeft en die vijftienhonderd kilometer van elkaar verwijderd waren, meteen nadat ze vrijgelaten waren, elkaar tegemoet vlogen en op de helft van de weg elkaar ontmoetten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 094 – Kosmogonie – Parijs, 27 mei 1906 (bladzijde 29)

Eerder geplaatst op 2 januari 2016

3 gedachtes over “Geheimzinnige zaak

 1. Haike

  Het staat er niet maar ik neem aan dat hij het hier heeft over onvoorwaardelijke liefde? Vrij van enig eigen belang of egoïsme? Er zijn dolfijnen gevonden die zijn beschoten door de mens, maar mensen die in zee waren geraakt en anders zouden zijn verdronken, naar de kust hebben gebracht.

  Want er is hier ooit ook een citaat gepasseerd waarin hij erop wijst dat mensen vaak alleen maar vallen op de verbinding die ze met de ander hebben en niet wezenlijk met de persoon zelf.

   1. Haike

    Yep!! Dat is hem!

    Dus de Liefde mag een enorme kracht zijn, het is blijkbaar nog wel een dingetje om die toe te passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s