Waarom komt men zo veel ruzie, conflicten, haat tegen? (2 van 10)

Het is het wezenlijke van de antroposofische levensbeschouwing dat men er door tot de onwankelbare overtuiging komt, dat in ziel en geest de werkelijke krachten en oorzaken zijn van alles wat in de wereld gebeurt, en niet in wat de uiterlijke zintuigen waarnemen. Wie tot zulk een overtuiging is gekomen, is het ook duidelijk dat ware ideeën en gedachten de edelste krachten in de zielen doen ontwaken en dat conflicten, haat en ruzie de gevolgen zijn van dwaling en misleiding. Zo lang men het voor om het even houdt, wat de mens denkt, zo lang zal men ook aan de verbreiding van bepaalde leren geen bijzondere waarde hechten. Is men echter duidelijk gaan inzien, dat de wereld niet aan blinde krachten maar aan goddelijke wijsheid haar oorsprong en inrichting te danken heeft, dat wijsheid hoe dan ook de oorzaak van alle ontwikkeling en alle vooruitgang in de wereld is, dan zal ook het inzicht baanbreken, dat de goedheid des harten uit de overeenstemming met deze goddelijke wijsheid moet ontstaan.

Wordt vervolgd

Bron:  Rudolf Steiner – GA 034 –  GRUNDLEGENDE AUFSÄTZE ZUR ANTHROPOSOPHIE UND BERICHTE aus den Zeitschriften «Luzifer» und «Lucifer – Gnosis»  (bladzijde 176)

Eerder geplaatst op 29 september 2011

2 gedachtes over “Waarom komt men zo veel ruzie, conflicten, haat tegen? (2 van 10)

  1. Haike

    Maar ik denk ook dat al die conflicten, misverstanden, haat ruzie, enz ook uit die goddelijke wijsheid haar oorsprong en inrichting te danken heeft, zodat ik iets te kiezen heb, en mijn vrije wil kan ontwikkelen.

  2. Bernard

    Maar ja . . .hoe weet je wat ‘ware ideeën en gedachten’ zijn? Als ik alleen al kijk naar alle onzin die over het corona-virus verspreid is, en hoeveel mensen daar serieus mee omgaan . . . .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s