Concentratie

Hoe weinig heeft een mens het in de hand om zijn gedachten steeds weer te verdrijven. Dikwijls volgen de gedachten – vooral de onaangename – een mens dagenlang. Hij kan ze niet uitbannen. Het wordt evenwel nog veel moeilijker als wij ons er aan gewend hebben om ons op gedachten te concentreren. Een gedachteninhoud, waarop wij ons geconcentreerd hebben, begint ons tenslotte vast te houden en wij moeten alle moeite opbrengen om hem weer los te laten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 305 – Die geistig-seelischen Grundkräfte der Erziehungskunst – Oxford, 20 augustus 1922 (bladzijde 87)

Vertaling L.W.J. Beuger en J.F. la Poutré, overgenomen uit Geestelijke grondslagen voor de opvoedkunst

Eerder geplaatst op 26 oktober 2012

Een gedachte over “Concentratie

  1. walterhebing

    Wat is eigenlijk concentratie? Volgens mij, jezelf zover in een bepaald onderwerp verdiepen dat je jezelf er mee verenigd voelt. We zijn geschapen als een pure bewustzijnsvorm op aarde maar dat pad hebben we allang geleden verlaten(Adam en Eva) en ook Jezus kon ons niet laten terugkeren naar dat pad en bleef het bewustzijn van de mensheid een kruising van allerlei gedachtewegen, waarvan elk kind waar ook ter wereld geboren, gedurende zes dagen het ultieme middelpunt concentratie tussen leven en dood ervan is

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s