Duizend keer beter

Het is duizend keer beter om de spirituele ideeën eerst met het denken te hebben begrepen en vervolgens, afhankelijk van het karma, vroeger of later, zelf op te kunnen klimmen naar de spirituele werelden, dan om het eerst te zien en niet in gedachten te hebben begrepen wat er meegedeeld wordt in de beweging die men de antroposofische noemt. Het is duizend keer beter om geesteswetenschap te kennen en nog niets te zien dan om iets te zien en niet de mogelijkheid te hebben om denkend in de dingen door te dringen, omdat dit leidt tot onzekerheid in de dingen.

Bron: Rudolf Steiner – GA 117 – Die tieferen Geheimnisse des Menschheitswerdens im Lichte der Evangelien – Stuttgart, 13 november 1909 (bladzijde 86)

Advertentie

3 gedachtes over “Duizend keer beter

 1. Anoniem

  Het is duizend keer beter om geesteswetenschap te kennen en nog niets te zien dan om iets te zien en niet de mogelijkheid te hebben om denkend in de dingen door te dringen, omdat dit leidt tot onzekerheid in de dingen.
  Ik zou het zijn der dingen op aarde juist andersom geformuleerd willen zien: Met name: “De piramide van Cheops” Welk nut dient dit bouwsel op aarde?
  Er leven nu zeven en half miljard mensen op aarde, die met hun geest als parasieten leven ten koste van allerlei levensvormen op aarde! En tempels van de menselijke geest meer bewonderen dan hun eigen zijn(Lichaam) op aarde, terwijl juist elk menselijk lichaam de tempel van de levensgeest op aarde herbergt en het meest tot zijn recht komt in een kind waar ook op aarde geboren, jonger dan zes dagen. God schiep de aarde immers binnen zes dagen en de zevende dag ruste God en zag dat het goed was!
  Groetjes Walter.

 2. baldu

  Hallo Walter

  Vind je echt dat er 7,5 miljard mensen als parasieten leven enzovoort?
  Ik denk zelf dat er tallozen zijn die bewust, en niet als parasiet leven
  Wel dat elk wezen leeft ten koste van andere wezens, en die andere wezens evenzo
  Ik geloof dat er mensen zijn die – hoewel ook hun leven ten koste van iets gaat – ook bijdragen aan het leven van anderen, van het geheel…
  Ook elk kind parasiteert als je slechts kijkt naar ‘welke energieen onttrekt het kind aan andere wezens’

  De laatste zinssnede, waarin je aangeeft dat er 6 dagen nodig waren voor God enzovoort, impliceert dat je dit letterlijk neemt. Of bedoel je het anders

  En zou God niet ook parasiteren? Hij schiep de mens en de levende wezens immers uit een verlangen naar een geschapen creatie naar Zijn beeld en gelijkenis

  groet, Baldu

 3. Pingback: Begrijpen belangrijker dan helderziend waarnemen  – De grote Rudolf Steiner Citatensite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s