Het meest grandioze werk dat ooit in de wereld denkbaar is

Zoals we op aarde werken met de krachten van de natuur, zoals we de externe objecten van de natuur als werktuigen hebben, zo vindt er ook (tussen dood en geboorte) een werk plaats tussen ons en de wezens van de hogere spirituele hiërarchieën.

En waaruit bestaat dit werk? Welnu, dit werk bestaat eruit dat de geest en ziel van de mens in vereniging met een enorm aantal verheven spirituele wezens van het universum (Duits: Weltenall), de kosmische geestkiem van zijn fysieke menselijke lichaam in het geestelijke weeft. Hoe vreemd het u ook mag lijken: het fysieke menselijke lichaam vanuit het kosmische universum als een geestelijke kiem weven, dat is het grootste, meest betekenisvolle werk dat ooit in de hele wereld denkbaar is.

En hieraan werkt niet alleen de menselijke ziel, maar hieraan werkt deze menselijke ziel in verbinding met een hele schare van goddelijk-geestelijke wezens. Want als u zich het meest gecompliceerde voorstelt dat hier op aarde kan worden gevormd, dan is dat primitief en eenvoudig tegenover het immense, grandioze werk van kosmische grootsheid dat daar wordt geweven en samengevoegd, wordt geconcipieerd door conceptie en door de geboorte, verdicht wordt met fysieke aardematerie en het fysieke menselijke lichaam wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 218 – Geistige Zusammenhänge in der Gestaltung des menschlichen Organismus – Den Haag, 5 november 1922 (bladzijde 115)

5 gedachtes over “Het meest grandioze werk dat ooit in de wereld denkbaar is

   1. Haike

    Goed dat je dat citaat aanhaalt Ridzerd, dank je wel, daarmee is mijn vraag wel min of meer beantwoord.

 1. Want als u zich het meest gecompliceerde voorstelt dat hier op aarde kan worden gevormd, dan is dat primitief en eenvoudig tegenover het immense, grandioze werk van kosmische grootsheid dat daar wordt geweven en samengevoegd, wordt geconcipieerd door conceptie en door de geboorte, verdicht wordt met fysieke aardematerie en het fysieke menselijke lichaam wordt.
  Het menselijk Lichaam als toppunt van de evolutie op aarde of door God geschapen, als zijnde zijn beeld en zijn gelijkenis.
  En Jezus zei: “Het menselijk lichaam is de tempel van Gods-Geest” Voor God hoef je geen tempel te bouwen, breek deze af en binnen drie dagen bouw ik een nieuwe voor Jou!
  Jezus werd geslachtofferd door manipulatie van de geest van het volk, een soort democratische verkiezingsstunt, welke nog steeds populair is, om ……? te liquideren!
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s