Onbewuste ervaringen tussen inslapen en ontwaken

We dragen altijd gedurende de dag van ontwaken tot inslapen de nawerkingen van de nachtelijke ervaringen in ons, en hoewel voor de uiterlijke cultuur alles van grote betekenis is wat de mens door zijn bewustzijn verricht, is wat er in de mens zelf plaatsvindt in allergeringste mate afhankelijk van zijn bewustzijn, maar in de hoogste mate afhankelijk van wat hij onbewust beleeft vanaf inslapen tot ontwaken.

Bron: Rudolf Steiner – GA 218 – Geistige Zusammenhänge in der Gestaltung des menschlichen Organismus: Teil I: Die Schlaferlebnisse des Menschen, ihre geistigen Hintergründe und ihre Bedeutung für das Tagesleben- Stuttgart, 9 oktober 1922 (bladzijde 15)

Advertentie

Een gedachte over “Onbewuste ervaringen tussen inslapen en ontwaken

  1. Anoniem

    Met andere woorden, niet het woord maar het beeld is belangrijk en dat stond al in de bijbel geschreven, namelijk: Ik ben de Here uw God, Gij zult geen beeld van mij maken noch van hetgeen zich onder de aarde bevindt , noch van hetgeen zich op aarde bevind, noch van hetgeen zich aan de hemel bevindt.
    En wat doet de mens concreet op aarde? Via het woord overal beelden van maken om grip op het Leven te krijgen. ‘N dag biedt nog steeds meer dan de gehele mensheid tot nu toe vermag, dat gegeven, verwoord Steiner in dit citaat, wat haaks staat op zijn mensvisie
    Tot zover
    Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s