We staan pas aan het begin

Christus is een zo ontzaglijk wezen (Duits: gewaltige Wesenheit) dat Hij zelfs voor het hoogste helderziende bewustzijn niet te bevatten blijft. Hoe hoog de ingewijde ook mag staan, hij begrijpt slechts een klein deel van hem. Wij, die 2000 jaar na hem leven, staan pas aan het begin van het begrijpen van Christus.

Bron: Rudolf Steiner – GA 118 – Das Ereignis der Christus-Erscheinung in der ätherischen Welt – Rome, 13 april 1910 (bladzijde 218)

5 gedachtes over “We staan pas aan het begin

 1. henri

  Het geheim van het IK -mysterie en de Opstanding behoren de grootste geheimen en nog nauwelijk te begrijpen met ons huidig bewustzijnsniveau .

  Aan allen een spirituele kerst gewenst !

 2. Anoniem

  Wat heeft het streven naar het begrijpen van de alomvattendheid van het Christus wezen voor zin? Elke mens is naar beeld van God en zijn gelijkenis geschapen, dus het enige wat je via de verwoordingen(beelden) van Jezus Christus kan doen, is jezelf op aarde positioneren. De vraag is? Hoe positioneer je, jezelf als mens op aarde? Terwijl er al vele miljarden mensen op aarde, je zijn vóórgegaan, om het Christus Wezen te begrijpen en/of uit te oefenen, daarbij voorbijgaand aan al het levende op aarde! Ik leef “nu” op aarde en ik zet mijn verbindingen met de aarde, op allerlei manieren in, om de mens weer op aarde te krijgen, zoals Adam en Eva geleefd hebben in het aardeparadijs! En de individuele mens aan te spreken als vertegenwoordiger van God op aarde! De meeste mensen beseffen niet, dat ze, net als God verantwoordelijk zijn voor al het leven, zowel onder de aarde, op de aarde en boven de aarde.
  De mens is nog steeds bezig zichzelf te ontdekken, in plaats van zichzelf verantwoordelijk te voelen voor al het leven op aarde!
  Tot zover
  Groetjes Walter

 3. Pingback: We staan pas aan het begin – De grote Rudolf Steiner Citatensite

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s