Tijden zullen komen – Die tijden zijn er nu!

De tijden zullen komen, hoe dom het de slimme mensen nu ook nog zal lijken – maar de heilige Paulus zei al dat wat de mensen voor verstandig houden, menigmaal een dwaasheid is voor God – , dat een machine in rust blijft staan tot er een mens zal naderen die zal weten dat door een bepaalde handbeweging – de ene zo, een andere zo, een derde weer anders – en door de luchttrillingen die door die bepaalde handgebaren ontstaan, de motor die afgestemd is op deze gebaren in beweging gezet wordt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 172 – Das Karma des Berufes des Menschen in Anknüpfung an Goethes Leben – Dornach, 12 november 1916 (bladzijde 92)gesture-technology-and-recognition-16-638

Advertentie

Een gedachte over “Tijden zullen komen – Die tijden zijn er nu!

 1. walterhebing

  Voor de mens bestaan geen tijd, enkel één aanwezigheid(Bewust Zijn), maar de mens is zich gaan opdelen, namelijk eerst Adam en Eva, ontstaan uit gemeenschap met het onzijdige!
  Eva wilde een eigen bewustzijn, los van het reeds zijnde Bewustzijn. En de slang wees haar de weg, hoe dat voor elkaar te krijgen.
  Je verleidt je man(Adam) om zich fysiek met je te verenigen en je zult je net zo gelukkig voelen als moeder konijn met haar nest jongeren.
  Het menselijk bewustzijn is sindsdien een speelbal van het onzijdige leven en de diversiteit van onzijdigheid. De heilige Paulus zei al dat wat de mensen voor verstandig houden, menigmaal een dwaasheid is voor God!
  In wezen is er geen God, alleen een kosmisch en een aards bewustzijn en die twee werken op elkaar in en hebben na miljarden jaren de machine: “Mens” voortgebracht. De mens als kruispunt(bewustzijn) tussen de frequenties van licht en duisternis.
  Na al die jaren dat de mens als toppunt van al leven op aarde leeft, begrijp ik dit citaat van Steiner niet, doordat Eva met de slang in zee ging, om iets te bewerkstelligen, waar het alomvattend onzijdige aardse bewustzijn niet mee eens was, werkt de mens niet meer als doorgeefluik(omvormer) van boven en onderaardse krachten. Toch beweert Steiner in zijn geschriften een kind op te voeden, volgens mij is dat onmogelijk, elk kind waar ook ter wereld wordt geboren, is voor een/vijfde seconde bewust van de totale levensbalans op aarde.
  Ik snap niet waar de mensheid mee bezig is, ik kon als kind in zowat elke windrichting met mijn vriendjes en vriendinnetjes zowat ongestoord op avontuur gaan. De eerste rover van een windrichting was de Efteling, en park waar je een uur moet wachten, voor een beleving van een paar minuten. In wezen zijn Adam en Eva(wij mensen op aarde) nog steeds bezig deze misstap van Eva te herstellen. Maar dat kan nu niet meer, want elke mens heeft zijn eigen beleving op aarde en wereldwijd worden er nauwelijks pogingen gedaan om de individuele mens te informeren, over kosmische daden!.
  Tot zover groetjes Walter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s