Niet een vlucht

We moeten spirituele wetenschap niet in ascetische zin opvatten, niet als een vlucht uit de fysieke wereld; maar alles, wat hier gebeurt, wordt meegenomen uit de fysieke wereld en het zou voor de geestelijke wereld verloren gaan, als het niet hier verzameld zou worden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 102 – Das Hereinwirken geistiger Wesenheiten in den Menschen – Berlijn, 4 juni 1908 (bladzijde 210)

Advertentie

2 gedachtes over “Niet een vlucht

 1. walterhebing

  Wat wil Steiner met dit citaat zeggen? De aanhangers van de spirituele wereld lijken wel de graaiers van het fysieke leven op aarde te zijn, zoals aanhangers van fysieke wereld wel de graaiers van de spirituele wereld genoemd kunnen worden!
  Door deze graaiers in menselijke vorm kan de mens(het kind) zich nooit volledig met zijn/haar Goddelijk talent verbinden, om samen met God het leven op aarde, mee helpen ontwaren.
  Het kloppend hart van Jezus( 50-60Hertz) is economisch gezien nog steeds meest opleverende frequentie in “energie”(data), overdracht gebleken.
  Tot zover.
  Groetjes Walter

 2. Beste Walter,
  Je spreekt over; “De aanhangers van de spirituele wereld lijken wel de graaiers van het fysieke leven op aarde te zijn”
  Steiner schrijft; “We moeten spirituele wetenschap niet in ascetische zin opvatten, niet als een vlucht uit de fysieke wereld”
  Hoe verhoudt zich deze twee opmerkingen zich tot elkaar, naar mijn bescheiden mening doen ze dat totaal niet
  Je schreef ook nog; “:zoals aanhangers van fysieke wereld wel de graaiers van de spirituele wereld genoemd kunnen worden”
  Ik zie niet in dat mensen/aanhangers van de fysieke wereld ook maar een reden hebben zich met de spirituele wereld in te laten laat staan daar iets van te graaien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s