Wat er ook altijd voor lelijkheid in de wereld is, er is altijd nog wel iets moois

Wat er ook altijd voor lelijkheid in de wereld is, er is altijd nog wel iets moois in het lelijke, in al het onware een korreltje waarheid, in al het slechte iets goeds. U hoeft helemaal niet kritiekloos te worden! Men vat het vaak enkel zo op, dat men niets meer slecht zou mogen vinden enzovoort; het is echter zo bedoeld dat in al het lelijke altijd nog een korreltje schoonheid is en in iedere slechts iets goeds ligt. Dat stuurt de hogere krachten van de ziel opwaarts.

Bron: Rudolf Steiner – GA 100 – Menschheitsentwickelung und Christus-Erkenntnis/Theosophie und Rosenkreuzertum – Kassel, 29 juni 1907 (bladzijde 191)

Eerder geplaatst op 24 september 2016

Advertentie

4 gedachtes over “Wat er ook altijd voor lelijkheid in de wereld is, er is altijd nog wel iets moois

  1. henri

    Jezus en zijn discipelen zagen aan de rand va nde weg zag rottend lijk van een hond liggen en Jezus zei ,” zie niet naar de lelijkheid van dit lijk ,maar kijk eens hoe mooi het gebit van dit dier wel is ‘

  2. Bernard

    Maar wel heel lastig om je af te vragen wat voor goeds er in de gaskamers van de concentratiekampen in WO 2 was. En zelfs al zou je op iets komen, dan reduceert dat toch niet de groteske immoraliteit; dus daar heb je niets aan.
    Het zou beter zijn geweest om voor dat hondenkadaver een graf te graven en het daar met respect te begraven dan een opmerking over dat mooie gebit te maken, dat verder tot niets leidt.

    1. Nee, een opmerking over het mooie gebit van een dode hond leidt verder tot niets, maar stel nu eens dat de nazi’s zelf eens een positieve instelling zouden hebben gehad. Als ze nu bijvoorbeeld eens op de gedachte zouden zijn gekomen dat de Joden niet slecht zijn, maar misschien wel veel goeds hebben. Dan zou die hele holocaust nooit gebeurd zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s