Alles wat op de ene manier vergif is, is op de andere manier geneesmiddel

Alles wat op de ene manier vergif is, is op de andere manier geneesmiddel. Men zou kunnen zeggen, dat alles zowel vergif als geneesmiddel is. Natuurlijk, als u een paar emmers water achter elkaar opdrinkt, dan werkt dat als vergif; als u het in de juiste hoeveelheid drinkt, is het een voedingsmiddel en als men het in merkwaardig kleine hoeveelheden toedient, kan het zelfs een geneesmiddel zijn. Water heeft in het algemeen een sterke geneeskracht door allerlei methoden, die men aanwendt. Men kan dus van de gewoonste stoffen zeggen, dat wat vergif is ook geneesmiddel kan zijn. Daarom moet men de werking kennen die zo’n stof heeft, ook op het menselijk lichaam.

Bron: Rudolf Steiner – GA 348 – Über Gesundheit und Krankheit – Dornach, 13 januari 1923 (bladzijde 250)

Vertaling A. Goedheer-De Keizer (Overgenomen uit Gezondheid en Ziekte – bladzijde 225  – Uitgeverij Vrij Geestesleven – 1977)

Zie ook: Wat is een vergif?

Eerder geplaatst op 10 september 2016 

3 gedachtes over “Alles wat op de ene manier vergif is, is op de andere manier geneesmiddel

 1. Beste Ridzerd, Om misverstanden te voorkomen. Mijn gedachten over de citaten waren in de eerste p[laats bij jou Ridzerd, of het misschien voor jou verlichting zou kunnen zijn. Dit n.a.v. je besluit de citaten te herhalen. Het is een hele klus, maar gelukkig een dankbare gezien de reacties.

  1. Dank je, Renée. Het is nog goed te doen, hoewel mijn gezondheid te wensen overlaat, waardoor ik vrijwel altijd moe ben. Dat heb je scherp aangevoeld. Ik heb ook nog een Duitstalige en Engelstalige citatensite, waar ik ook elke dag een citaat op zet. Hoewel ik de laatste tijd de Duitse wel eens een dag oversla. Als het mij te veel wordt,dan hou ik als eerste met de Duitse site op. want daar is niet zo veel interesse. Ik heb daar nu meer dan 700 citaten staan en nog steeds heb ik maar 62 e-mailvolgers. Maar de Engelstalige site loopt als een trein. Ik heb daar meer dan 1300 volgers. en vele lezers zetten de citaten op hun Facebooksite, zodat sommige citaten duizenden keren gelezen worden. En in wel meer dan 100 landen. Dat is na te gaan in de statistieken van WordPress. Er zijn ook lezers die de citaten in hun eigen taal vertalen en dan publiceren. In Polen, Roemenië en zelfs in China. Dus het is inderdaad een dankbare klus.

 2. walterhebing

  Dit citaat van Steiner knaagt aan de stoelpoten van het menszijn op aarde, de mens is op aarde of hij is er niet! Voor de werkelijke mens bestaat er geen gif op aarde, hij/zij draagt het toppunt van tegenstellingen in zich, namelijk: “De Androgyne spiegel van God op aarde!” De mens is kruispunt tussen levende natuur en de dode natuur(cultuur). De mens is op geen enkele manier te genezen, de mens is er, of hij/zij is er niet!
  Het is een kwestie van wakker worden en logisch nadenken, de mens is verantwoordelijk voor al het leven op aarde en die verantwoordelijkheid kan men niet aan computers overlaten, terwijl we het gebeuren al jaren toelaten binnen onze omgeving!
  Jezus werd voor zijn geboorte als Koning aangekondigd, waardoor Herodus alle kinderen onder twee jaar in zijn Rijk liet doden. Onze samenleving doet hetzelfde door middel van vruchtwaterpunctie, weliswaar iets genuanceerder, maar met hetzelfde resultaat!
  Met andere woorden: De mens als Gods evenbeeld en gelijkenis geschapen, is nog steeds met zichzelf bezig in plaats van rentmeester te wezen over alle leven manifestaties op aarde!
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s