Een zwakke afspiegeling

Wat we in het vooraardse bestaan in samenwerking met de wezens van de hogere hiërarchieën beleven, laat voor ons aardeleven in zekere zin in ons een erfdeel achter, een zwakke schaduw van dit samenleven met de wezens van de hogere hiërarchieën. Zouden we tussen dood en nieuwe geboorte dit samenleven met de wezens van de hogere hiërarchieën niet hebben, dan konden we hier op aarde niet de kracht van de liefde ontvouwen. Want wat we hier op aarde als de kracht van de liefde ontwikkelen, is weliswaar maar een zwakke afspiegeling, een schaduw van het samenleven met de geestwezens van de hogere hiërarchieën tussen de dood en een nieuwe geboorte, maar het is toch een weerspiegeling, een schaduw van dit samenleven.

Bron: Rudolf Steiner – GA 219 – Das Verhältnis der Sternenwelt zum Menschen und des Menschen zur Sternenwelt – Dornach, 15 december 1922 (bladzijde 61-62)

3 gedachtes over “Een zwakke afspiegeling

 1. It is a shattering experience connected with initiation that beyond the threshold of ordinary consciousness things by no means without danger to humanity are encountered. People holding the materialistic view of life have no idea to what man is exposed between going to sleep and waking. He is actually exposed to these beings who persuade him in his sleeping state that good is evil, and evil good. The moral order on Earth is bound up with the human etheric body, and when man sleeps, he leaves his moral achievements behind him on the bed. He does not pass over into the state of sleep armed with his moral qualities.

 2. walterhebing

  Ik vind dit citaat nogal paradoxaal, namelijk: In het voor aardse bestaan werkten we samen met hogere Hierarchiën om de kracht van Liefde op aarde te ontwikkelen en waardoor een paradijs voor allerlei levensvormen op aarde ontstond, waarvan Adam en Eva het toppunt waren, de zuivere weergave van de kracht van Liefde op aarde!
  Door een slang ondermijnt, toch staat de slang nog steeds symbool voor menselijk bewustzijn op aarde, zowel enkelvoudig, als genezing(esculaap) en dubbelzijdig, als vrede en bescherming(Caduceus).
  Mijn gezond verstand zegt dat deze symbolen niet overeenkomen met hetgeen ik beleef op aarde en heb er destijds het Tobiassymbool voor ontworpen, waarmee ik me tot voor ’n jaar of zo geleden ook op deze site kenbaar maakte! Maar dat is niet meer zo, waarom het zo is geschiedt weet ik niet.
  De slang staat in mijn geheugen gegrift als een verleider, namelijk: Als je dit of dat doet ga je een gelukkige toekomst die past bij je wens(Adam en Eva) tegemoet en is nu levensspreuk van elke verkoper geworden, het menselijk lichaam wordt niet als toppunt van samenwerking van hogere Hiërarchieën gezien, maar als iets wat je per land, per taal kunt opvoeden(verleiden) naar eigen inzicht!
  Terwijl alles wat per dag op aarde geschiedt onder verantwoordelijkheid van de mens valt, zoals ten tijde van Adam en Eva, met dit verschil: ‘” Adam en Eva waren in beginsel samen androgyn met het levensbewustzijn op aarde, maar Eva wilde de intimiteit van ’n gezin, meer mensen op aarde, los van het levensbewustzijn op aarde.
  En wat krijgt Eva er voor terug? Kaïn en Abel, een strijd die tot op de dag van vandaag tussen mannen woedt op aarde om ’n vrouw te behagen, terwijl elk kind jonger dan zes dagen, waar ook op aarde geboren, meer Liefde in zich dragen , dan de mensheid op aarde verwerken kan!
  Ik heb met veel kinderen in allerlei landen op aarde vertoefd en kan alleen maar concluderen, dat we ons, ten eerste onszelf van de schoonheid op aarde hebben berooft! Namelijk de verdrijving uit het Paradijs op aarde, waar de mens(Adam en Eva) het toppunt(androgyn) van alles wat leeft waren en in mijn beleving nog altijd zijn, maar slaaf zullen blijven van ’n kind van jonger dan zes dagen.
  En dat duurt al eeuwig en zal nog eeuwig duren! De mensheid(Adam en Eva) ziet zichzelf nog steeds niet als één bewustzijn van leven op aarde! Kinderen(Kaïn en Abel) werden uit geestelijke nood tussen man en vrouw geboren en deze geestelijke nood tussen Adam en Eva, heeft Steiner nooit besproken, terwijl ik het nu wel moet doen met mijn kinderen, ten opzichte van mijn kleinkind.
  Ik beschouw mijn lichaam als tempel van mijn geest en heb ervaren dat mijn lichaam op aarde niet meer kan opsnuiven wat Adam en Eva konden, in dat kader sta ik woordeloos ten opzichte van mijn kinderen, hopelijk wijzen ze me de weg in woorden naar ons gemeenschappelijk zijn op aarde!
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s