Onvruchtbaarheid

Ik weet vanzelfsprekend dat het voor de huidige wetenschap als een dwaasheid geldt, maar waar is het -, dat zoals de mensheid nu is, ze over 4000 jaar niet meer zal kunnen zijn, netzomin als een mens die nu 20 jaar is, over 200 jaar nog in leven zal zijn. Want men kan door occult onderzoek vinden dat in de loop van het zesde millennium de vrouwen, zoals hun lichaamsorganisatie nu is, onvruchtbaar zullen zijn, geen kinderen meer zullen baren. En een geheel andere orde zal verschijnen in het zesde millennium. Dat toont ons het geestelijk onderzoek. Ik weet dat het voor wie in de zin van de hedendaagse wetenschap denkt totale onzin zal lijken om dit uit te spreken; maar het is nu eenmaal zo.

Bron: Rudolf Steiner – GA 175 – Bausteine zu einer Erkenntnis des Mysteriums von Golgatha – Berlijn, 10 april 1917 (bladzijde 217)

Eerder geplaatst op 8 juni 2016

2 gedachtes over “Onvruchtbaarheid

 1. walterhebing

  Ik snap niet waar Steiner in dit citaat heen wil, Adam en Eva waren samen met al het leven op aarde complementair aan God!
  Het geschrift geeft Eva de schuld van de erfzonde, maar ik denk meer aan Adam als de onnozele man op aarde, die niet “weet” waarvoor hij op aarde is! En dit nog steeds niet weet! Het vrouwelijke en het mannelijke van Gods gedachte goed vallen samen in de mens! Namelijk de androgyne mens verweven met al het leven(God) op aarde, inderdaad daar past geen Goddelijke toekomst(kind) tussen, maar sinds Adam en Eva op aarde geleefd hebben is wel het begrip goed en kwaad ontstaan, namelijk: Kaïn en Abel! Ik denk dat Kaïns bewustzijn nog steeds zegeviert over het menselijk bewustzijn op aarde, ten koste van vrouw en kinderen.
  In wezen nodigt dit citaat van Steiner ons uit om niet na te denken, over onze aanwezigheid op aarde, dat heeft hij al voor ons gedaan!
  Als Rudolf Steiner op dit moment nog op aarde zou leven, zou ik hem vragen: Waarom verwekte Adam bij Eva kinderen? In plaats van een tweede inbraak in de vrouwelijke organisatie van haar lichaam te promoten, terwijl deze organisatie(God) er al was, voordat de man er was, zie ik elk kind waar ook op aarde geboren, als een mogelijkheid om Het Goddelijk Bewust Zijn, wat Adam van God geschonken kreeg weer terug te brengen tot de merites tussen man en vrouw in onze tijd op aarde! Ik zie geen verschil tussen Adam en Eva ten opzichte van hun kinderen en onze houding ten opzichte onze kinderen op aarde!
  De mens gedraagt zich op aarde, alsof hij/zij al begraven is ten behoeve van de vrede op aarde! Je kunt toch geen kind bij ’n vrouw verwekken, om je levensgeest in stand te houden! Blijkbaar kan dat wel, een heel onderwijs stelsel is er voor de opvattingen van ’n kind, dusdanig te beïnvloeden dat elke levenservaring gefilterd wordt door Culturele Maatstaven, in plaats van door Goddelijke Maatstaven op aarde!
  Steiner heeft gelijk, dat de vrouw in de toekomst onvruchtbaar wordt, maar dat ze vruchtbaar bleek te zijn, is een daad van Adam en tot nu toe nog steeds, alleen hij weet niet wat hij doet ten opzichte van het Goddelijk Bewustzijn op aarde! Het Goddelijke Bewustzijn is een alomvattend levensbewustzijn en was en is nog steeds op aarde en in de kosmos.
  Tot zover
  Groetjes Walter

  1. Anoniem

   Ik begrijp uit je reactie dat je het boek Genesis nogal letterlijk leest.
   Als een soort geschiedenisboek waarin het begon met 2 mensen en 2 zoons ……….

   groet, Baldu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s