Niets, helemaal niets beweert de geesteswetenschapper dan wat elke geleerde in zijn vakgebied beweren kan

Niets, helemaal niets beweert de geesteswetenschapper dan wat elke geleerde in zijn vakgebied beweren kan. Stel je voor, iemand zegt u een wiskundige waarheid. Als u zelf nooit wiskunde heeft geleerd, dan heeft u niet de kennis om deze waarheid te controleren. Geen mens zal ontkennen dat men voor de beoordeling van een wiskundige waarheid zich eerst de nodige vaardigheden eigen moet maken. Geen autoriteit kan over een dergelijke waarheid beslissen; alleen degene die ze heeft ervaren, kan daarover oordelen.

Zo kan ook over een occulte waarheid alleen degene beslissen, die zo’n waarheid zelf ervaren, zelf beleefd heeft. Onze tijdgenoten verlangen echter vandaag de dag van de occultisten, dat hij onmiddellijk en voor elk gemiddeld verstand bewijst, wat hij te zeggen heeft. Men beroept zich daarbij op de zin: Wat waar is, moet zich bewijzen laten en iedereen moet in staat zijn het in te zien. – De geesteswetenschap beweert echter niets anders dan wat iedere andere geleerde op zijn vakgebied ook beweert, en hij verlangt niets, wat niet ook iedere wiskundige verlangt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 89 – Bewußtsein/Leben/Form – Berlijn, 26 mei 1904 (bladzijde 89-90)

Advertenties

Een gedachte over “Niets, helemaal niets beweert de geesteswetenschapper dan wat elke geleerde in zijn vakgebied beweren kan

 1. walterhebing

  En Jezus zei: “Ooit zal de oude grijsaard aan ’n kind jonger dan zes dagen, vragen waar de plek van leven is?” Ik begrijp niet waarom Steiner deze opmerking van Christus niet tot in detail in zijn oeuvre besproken heeft, terwijl hij zijn oeuvre wel op de Christus impuls steunen laat. Immers elk kind waar het ook ter wereld geboren wordt, is gedurende zes dagen intermediair tussen het onbewuste en bewuste leven onder de zon. Elke pasgeborenen is het resultaat(topvorm) van alle levensvormen op aarde en voldoet aan Gods beeld en gelijkenis, gedurende zes dagen.
  Na zes dagen, verdringen de in het verleden materiële en immateriële overlevingsconcepten der mensheid, het natuurlijk instinct van ’n baby, als toppunt van het Leven op Aarde.
  Na zes dagen zijn de directe verbindingen tussen de rechter en linker hersenhelft verbroken(verbrand). Elk kind moet zich ofwel met het mannelijke of met het vrouwelijke verbinden om zich staande te houden ten opzichte van het menselijk lot op aarde. Namelijk rentmeester te zijn over het onzijdige leven op aarde, zoiets als Adam en Eva in het hof van Eden.
  In dat kader gezien is er niets veranderd in de ontwikkeling van de mens, sinds Adam en Eva op aarde geleefd hebben, Kaïn beroofde Abel van zijn bewuste leven, Mozes werd door ’n rietje mandje gered, Romulus vermoorde Remus.
  Het is me niet helemaal duidelijk waarom Eckard Tolle zijn boek: “De kracht van Nu” mag overleven? Is het te Algemeen of is het Waarheid? Er worden veel mensen op aarde voor veel minder woorden aan de schandpaal genageld of vermoord.
  In den beginne was er het Woord, het woord was bij God en het Woord is vlees(Levende Vorm) geworden! Het toppunt ervan is de mens, hij is zelfs aangesteld als rentmeester van al de levensvormen op aarde.
  Kinderen werden ten tijde van Adam en Eva al min of meer gedwongen om te kiezen tussen het goede en kwade
  Een baby werd ten tijde van Jezus al gedwongen, te kiezen voor een mannelijke of vrouwelijke hersenhelft! Tegenwoordig gaat men volledig voorbij aan het Nu op aarde. We digitaliseren tegenwoordig mens en verantwoorden daar, als mensheid ons gedrag mee, ten opzichte van de vloek die God over Adam en Eva uitte, namelijk: Mens Gij zijt uit stof ontstaan en zult tot stof wederkeren. Dit ten koste van kinderen jonger dan zes dagen waar ook ter wereld geboren!
  Niet de mens, maar het stof ontwikkelt zich met behulp van de mens op aarde!
  De mens lijkt voorbij te gaan aan de Bron des levens, namelijk Het Woord wat zich met mineralen, planten, dieren en mensen verbonden weet, waar geen tijd of plek, invloed op heeft.
  De mens doet zichzelf te kort! Omdat de dag meer biedt dan wat de mens vermag!
  Tot zover Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s