Idiote aanvallen op de antroposofie

Als men zoiets meemaakt als juist de laatste aanvallen, ziet men dan niet duidelijk: op de geesteswetenschap zelf gaan de mensen niet in. Ik heb u verteld over de bijzonder hatelijke, meedogenloze aanval, die nu weer in Duitsland plaatsvindt, waarbij de “nobele” Frankfurter Zeitung zich op buitengewoon schaamteloze wijze gedraagt. Ze heeft weliswaar onze reactie opgenomen, nadat ze de afschuwelijke aanval gedaan heeft, maar alleen maar om hun eigen idiote aanmerkingen met een hele column daarop aan te laten sluiten. Deze dingen komen van de mensen die de antroposofische wetenschap totaal zouden willen laten verdwijnen, maar te lui of te incompetent zijn om zich met de antroposofie bezig te houden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 203 – Die Verantwortung des Menschen für die Weltentwickelung – Dornach, 13 maart 1921 (bladzijde 276-277)

Advertentie

2 gedachtes over “Idiote aanvallen op de antroposofie

  1. henri

    Vandaag is het juist hetzelfde , de meest anti- antroposofische krachten vindt men in de politieke partijen van zowel rechts als links , allemaal zijn ze één voor een of luciferich, of ahrimanisch . Daarom was de driegeleding de juist oplossing .

    1. Haike

      Steiner heeft het erover dat als de Antroposofie al een tegenstander heeft, dat de Jezuïeten zijn. Die hebben een kennis over het Occultisme waarbij alle andere Loge’s kleuterklasjes zijn. Dat is wel een interessant gegeven met een Paus aan het roer die Jezuïet is. Hun handen zijn niet schoon ook zij hebben meegedaan in de jaren ’70 ’80 en misschien nog wel langer, bij het misbruiken van jongens, en mijn bron daarover is een betrouwbare.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s