Andere krachten

Zoals de mens tegenwoordig is, heeft hij op het fysieke lichaam geheel geen invloed. Wat de mens lichamelijk is en doet, is van buitenaf door scheppende krachten gedaan. Hij kan de beweging van zijn hersenmoleculen niet zelf regelen; hij kan de bloedsomloop niet vanuit zichzelf beheersen. Dat wil zeggen, dat het fysieke lichaam onafhankelijk van de mens tot stand gebracht is en ook voor hem in stand gehouden wordt door andere krachten. Het is als het ware alleen aan hem geleend. De mens is geïncarneerd in een fysiek lichaam, dat voor hem is gemaakt door andere krachten.

Bron: Rudolf Steiner – GA 93a – Grundelemente der Esoterik – Berlijn, 27 september 1905 (bladzijde 24)

Eerder geplaatst op 16 november 2015

3 gedachtes over “Andere krachten

  1. henri

   Dit is alleen mogelijk door ingewijde fakirs , er zijn er die tien maanden werden ingegraven meters onder de grond , en hart en ademhaling zijn stilgelegd , en onder controle en bewaking gebeurd . Zelfs tweemaal opgegraven door de maharajah die erg sceptisch was .Staat te lezen in de boeken van Blavaktsky (Isis ontsluierd) en het is een toestand van lethargie en katalepsie die bereikt wordt door de fakir waarbij zijn astrale lichaam uitgetreden is , doch niet zover dat de werkelijke dood intreedt, hij kan dit door een eigen wilsimpuls toch terug in het dode lichaaam binnenbrengen en zichzelf opwekken door deze geestimpuls .

 1. walterhebing

  Deze uitspraak van Steiner in dit citaat vind ik een ongeleid projectiel,namelijk: “Zoals de mens tegenwoordig is, heeft hij op het fysieke lichaam geheel geen invloed”. Wat bedoeld Steiner er mee te zeggen?
  In elk menselijk lichaam ligt het toppunt van de Levensgeest op aarde, opgeborgen. Met andere woorden: Ieder menselijk lichaam is de tempel van de Heilige Geest, Kaïn vermoordde zijn broer omdat hij er jaloers op was en sinds die dag moordt de mens maar voort.
  De mens is niet geneigd om het gedrag van onnozelen kinderen te volgen, maar als we dat zouden doen, schiepen we een heel andere wereld.
  Onnozelen kinderen hebben het beste voor met alles wat is, maar werden en worden nog steeds overruled door de tijdsgeest van de mens, waardoor het lichaam van de mens door andere krachten, die de mens op aarde zelf schept, beïnvloedt worden. Het lichaam van de mens wordt steeds resistenter ten opzichte van het werkelijke leven op aarde.
  Ik zou de wedloop tussen alle mensen op aarde willen omdraaien, degene die als eerste zonder hulpmiddelen met zijn zintuigen contact kan krijgen met het minste van het leven op aarde, mag ons opvoeden, opdat elk mens zich op de golf van natuurlijk zijn, overal in het heelal kan en mag zijn.
  Gods aanwezigheid wordt overal op aarde gevoeld, zelfs in het heelal, laten we de weg van onnozelen kinderen volgen, opdat onze geest op aarde dusdanig geschoold wordt, dat de aarde blijft bestaan en daardoor de mens(als lichaam) op aarde overleven kan.
  Er komen steeds minder onnozele kinderen op aarde, maar steeds meer onnozele oudere!
  Als ik nu de balans van het leven op aarde zou opmaken, slaat de balans door naar onnozele oudere. En dat gegeven baart me zorgen, niet privé maar als stagiaire(kind) van God geplaatst op aarde!
  “Wat de mens lichamelijk is en doet, is van buitenaf door scheppende krachten gedaan”. In wezen ’n zin, waarin het lichaam van de mens niet gezien wordt als resultaat van al de levende manifestaties in het heelal. Waarbij de mineralen hoog in de bergen, het meest zuivere licht op aarde absorbeerde, om het beginsel van de manifestaties van leven op aarde mogelijk te maken, waardoor het biologisch proces van Godsgedachte op aarde plaats kon gaan vinden, met als einddoel de mens op aarde als aan hem gelijk in beeld en gelijkenis om aldoende de mens in staat te stellen, Gods gedachtegoed in het oneindige mee helpen uitdragen, in levende manifestaties van Zijn. En wat doet de mens? Zichzelf los van God eindeloos reproduceren, opdat niet Godswil maar de wil van de mens op aarde geschiedt! De mens(God) verwordt tot instrument van de menselijke Geest, in plaats van een goed rentmeester(Godsvertegenwoordiger) van het leven op aarde! Niet de mens incarneert in een menselijk lichaam, maar zijn verworven geest tegenover een onnozel kind, wat spontaan ’n menselijke gestalte krijgt.
  Tot zover
  Vriendelijke Groet
  Walter Hebing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s