Onze waarde voor de wereld

Onze waarde voor de wereld moeten wij geheel zoeken in de handelingen die wij uit liefde verrichten en niet die in welke ons tot volmaaktheid moeten voeren. Wat dat betreft moeten we onszelf niet voor de gek houden.

Bron: Rudolf Steiner – GA 143 – Erfahrungen des Übersinnlichen/Die drei Wege der Seele zu Christus – Die Liebe und ihre Bedeutung in der Welt – Zürich, 17 december 1912 (bladzijde 213-214)

Overgenomen uit het boekje Nervositeit – Wijsheid – Liefde / Vertaling Margreet Meijer-Kouwe / Uitgeverij Vrij Geestesleven  1976 (bladzijde 75)

Eerder geplaatst op 10 november 2015

3 gedachtes over “Onze waarde voor de wereld

  1. Bernard

    Een heel mooie gedachte. Maar ook hier geldt dat het begrip liefde een containerbegrip is geworden, waar iedereen weer iets anders onder kan verstaan. Mijns inziens bedoelt Steiner iets als de belangeloze, onvoorwaardelijke, respectvolle en betrokken acceptatie van wie de ander is. En handelen vanuit deze grondhouding – attitude – naar de ander verbetert de wereld!
    Ik raad jullie aan de film ‘Down to earth’ te gaan zien, dan zie je dat in wereldwijd verspreide natuurreligies deze gedachte centraal staat.

  2. henri

    Een handeling uit liefde verrichten is hetzelfde als’ lief zijn’ tegen de mensen of naar iemand toe ‘ ,daar ligt nu de verwatereing van het begrip liefde . De grootste demon kan immers een lief mens zijn en zo overkomen . Handelen vanuit liefde vereist eerstens een grondige kennis van wat Steiner heeft gebracht via de antroposofie als het ‘ken Uzelf’ , pas dan kan men tot vrijheid komen en vanuit vrijheid tot de liefde ,als werkelijkheid en zoals ze is bedoeld door en in de antroposofie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s