Continuïteit van het bewustzijn

De staat die de leerling van de occulte scholing ervaart, is die welke “continuïteit van het bewustzijn” wordt genoemd. Gewoonlijk is de mens in de slaap helemaal ontrukt van de zintuiglijke wereld, hij is bewusteloos. Bij een spirituele leerling is dit niet meer het geval, wanneer hij het genoemde niveau heeft bereikt. Ononderbroken, dag en nacht leeft hij in vol, helder bewustzijn, ook als het fysieke lichaam rust.

Bron: Rudolf Steiner – GA 95 – Vor dem Tore der Theosophie – Stuttgart, 2 september 1906 (bladzijde 115)

Advertenties

3 gedachtes over “Continuïteit van het bewustzijn

 1. Dit is op wijzeouders herblogden reageerde:
  Zou dit ten grondslag liggen aan de drukke kinderhoofden van tegenwoordig? Des te belangrijker is het dan dat ze leren helder te denken, en de verschillende soorten energieën die ze ontmoeten te schiften.

 2. Baldu

  De drukke kinderhoofden ontstaan door de vele prikkels waarvan deze huidige maatschappij van overloopt. De volwassenen van nu [lees wij] houden dit in stand, en de drukte neemt alleen maar toe.Van veel naar meer, van meer naar veel teveel…. Leren helder te denken begint bij de opvoeding die zij thuis en op school zouden moeten krijgen, waar de drukte juist begint bij het gejakker van ouders die beiden naar het werk moeten, zich gehaast aankleden en met hun boterham in de mond samen met de kids in een auto stappen om hen maar snel op school te droppen. Ga eens kijken naar dit toneel en kijk ook eens hoe menig mens die denkt helder te denken in beslag wordt genomen door zijn eigen zucht om maar vooral niet te missen wie hem nu weer een apje of pbtje heeft gestuurd op zijn mobiele telefoon. Met de blik steevast gevestigd op dat schermpje loopt menig ouder en ook menig schoolgaand kind over straat, zit ermee op de fiets of zelfs in de auto en op het werk. Tja, en dan lezen wij van een stijgend aantal kinderen met adhd, en zie een met wat zij zich voeden en als remedie een pilletje krijgen van herr doctor die het ook allemaal niet meer weet. Waar de drukte begint dat zijn wijzelf, en blind en doof voor de subtiele signalen van de kosmos die ons telkens weer probeert terug te roepen uit dat spel van afleiding. Luisteren wij, zien wij, voelen wij? Of worden wij beluisterd, bekeken en bevoeld en als we even opkijken omdat er iets gebeurd zeggen we in koor: “wat vreselijk allemaal, in wat voor wereld leven wij”, en slapen weer verder …want er komt weer een berichtje binnen.Onze kinderen zien en horen dit, en natuurlijk apen zij dat na, want zij zijn loyaal aan papa en mama, die doen het toch immers voor nietwaar?

 3. walterhebing

  Er bestaat tussen mensen geen continue levens bewustzijn op aarde sinds Adam en Eva op aarde geleefd hebben! Hun geschil in het menselijk bewustzijn op aarde is er nog steeds schuldig aan ons. als nazaten van hun optreden in het Aartsparadijs.
  Bewust Zijn, houdt voor de mens in, dat hij/zij verantwoordelijk is voor alles wat op aarde is en er op aarde gebeurd en dat gegeven zal nooit opgelost worden, door aan het kruis genageld te worden door je eigen volk. Maar door elk kind waar ook ter aarde geboren, te herkennen als dragers van het continue bewustzijn, waarvoor hij/zij geschapen en tevens verantwoordelijk voor is!
  Ik vergelijk de vluchtelingen die ik nu opvang in mijn omgeving als slachtoffers van het sprookje Luilekkerland en kom in conflikt met mijn oorspronkelijk bewustzijn, namelijk: De mens als aan Godsgelijke Geschapen en als rentmeester over het Leven op aarde is aangesteld. En gravend in de geschiedenis der mensheid op aarde, wil zowat geen enkele mens, de verantwoordelijkheid voor het leven op aarde nemen!
  In het Westen zijn broeder(materie), in het oosten(de koe), om het menselijk bewustzijn te voeden wordt het wereldwijd levensbewustzijn Kruislings uitgebuit, ten koste kosmisch levensbewust zijn van ’n kind jonger dan zes dagen.
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s