Steiner vertelt een leuke grap

Een echtgenote was het eens te veel geworden, dat haar man altijd maar voordrachten over wetenschap hield. Hij had veel geleerd en had voortdurend voordrachten gehouden. Dat stond haar vreselijk tegen. En zodoende zei ze op een dag tegen hem: Jij wilt altijd maar voordrachten houden! – als je toch wat houden wilt, houd dan je muil!

Bron: Rudolf Steiner – GA 353 – Die Geschichte der Menschheit und die Weltanschauungen der Kulturvölker – Dornach, 10 mei 1924 (bladzijde 226)

Advertenties

2 gedachtes over “Steiner vertelt een leuke grap

  1. grappig

    Misschien deed het aan Steiner aan hemzelf denken ,die altijd voordrachten over geesteswetenschap wilde houden en vertelde hij daarom die grap …

    1. Steiner doelt er hier op dat er zo veel wetenschappelijke voordrachten gehouden worden, waarbij er eigenlijk niets van belang uitkomt, zoals bijvoorbeeld over spiritisme. Maar het is niet onmogelijk dat hij hier ook enigszins zelfspot heeft, want zijn eerste vrouw, Anna Eunike, had geen interesse voor antroposofie en ze had veel liever gehad dat hij niet steeds op reis was om voordrachten te houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s