Astrologie veelal oplichterij en onzin

Longziekte is iets wat door velerlei oorzaken komen kan. Dat men weet dat de long is aangetast, daarmee heeft men nog niet veel bereikt. De longen kunnen aangetast zijn vanuit de spijsvertering. Men moet weten waar het vandaan komt. Longziekten hebben veel mensen. Bij velen heeft de longziekte de meest verschillende oorzaken.

Zo veel heb ik u in deze uren er over verteld dat de mens niet alleen van de aarde afhankelijk is, maar van de hele sterrenhemel. Maar dat is ook juist wat het meest gecompliceerde inzicht vereist. Daarmee moet men geen kwaad aanrichten. De oplichterij en onzin worden immers tegenwoordig door verscheidene astrologen in de wereld op grote schaal bedreven. […] Men heeft in de astrologie iets zeer nobels en groots als grondslag liggen; maar bij degenen die vandaag de dag astrologie beoefenen, ligt niets zeer nobels ten grondslag. Bij hen ligt meestal de speculatie op de geldbuidel van hun medemensen ten grondslag.

Bron: Rudolf Steiner – GA 352 – Natur und Mensch in geisteswissen-schaftlicher Betrachtung – Dornach, 2 februari 1924 (bladzijde 77-78)

3 gedachtes over “Astrologie veelal oplichterij en onzin

  1. Beste Ridzerd, er zijn ook heel veel zuivere en kundige astrologen! Er is helaas in de hele spirituele en alternatieve wereld veel kaf onder het koren, maar als je op je intuitie afgaat, kun je de goede mensen er precies uithalen. Die hebben geen eurotekens in hun ogen, die roken niet en die hebben mooie ogen!

    1. Haike

      Daar schrijf je zowat… op je intuïtie afgaan….. hoeveel mensen kunnen en durven dat nog. Want ik ken hele betrouwbare aardige mensen met mooie ogen die wel roken…

    2. Mee eens, Nienke. Ik denk dat bijvoorbeeld Mellie Uyldert wel een tamelijk goede was. Maar zoals Steiner hier ook zegt: astrologie vereist een zeer gecompliceerd inzicht. Dat hebben niet veel astrologen, hoewel ze vaak wellicht de beste bedoelingen hebben en helemaal niet op geld uit zijn.
      Wist je overigens dat Steiner wel rookte? Tenminste in zijn jonge jaren. Later gebruikte hij snuiftabak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s