Over de relativiteitstheorie

Alle briljante nonsens die men tegenwoordig bijvoorbeeld als de relativiteitstheorie brengt, waardoor Einstein een groot man geworden is, die zal worden afgewezen als men over deze dingen heldere begrippen zal hebben, die met de werkelijkheid overeenkomen. U weet, de relativiteitstheorie is immers zo duidelijk. Nietwaar, men hoeft zich slechts voor te stellen, dat wanneer in de verte een kanon afgeschoten wordt, dan hoort men het pas na een bepaalde tijd. Nu nemen we echter aan dat we dichter naar het kanon toe bewegen, dan hoort men het kanon eerder, omdat men immers dichterbij komt. Nu concludeert de relativiteitstheoreticus: Als men zich nu even snel beweegt als het geluid gaat, dan gaat men met het geluid, dan hoort men het niet. En gaat men nog sneller dan het geluid, dan hoort men iets dat later wordt afgevuurd vroeger dan dat het is afgevuurd. Dat is tegenwoordig een algemeen aanvaard idee, alleen staat het niet in de geringste verhouding tot de werkelijkheid. Want wanneer men zich even snel beweegt als het geluid, dan kan men zelf een geluid zijn, maar men kan geen geluid horen. Deze geheel ongezonde ideeën leven echter vandaag de dag als relativiteitstheorie en genieten het allergrootste aanzien.

Bron: Rudolf Steiner – GA 176 – DAS KARMA DES MATERIALISMUS – Berlijn, 7 augustus 1917 (bladzijde 239)

7 gedachtes over “Over de relativiteitstheorie

 1. De sinds kort waargenomen zwaartekracht/gravitatie golven die misschien iets over het ontstaan van het heelal kunnen vertellen?
  Is een deel van de relativiteitstheorie die misschien voor ons ongekende ontwikkelingen gaat brengen.
  Wat kan ik als een geïnteresseerde leek hier van begrijpen?

 2. Beste Jendieng, als je het Duits voldoende beheerst, lees dan de rest van de voordracht waar dit citaat uit is gelicht, ‘Falsche Analogien’, uit GA 176 Das Karma des Materialismus, tweede deel, tweede voordracht. Die geeft misschien al enigzins antwoord op je vraag.

  1. Bedankt Walter van Nus.

   Misschien hebben deze nu gemeten gravitatiegolven iets te maken met de derde kracht, de Azura’s.
   Naast Kracht en Stof, respectievelijk Lucifer en Ariman.
   Gemeten Beweging:
   “Azura’s”?

 3. walterhebing

  Steiner heeft niet meer mee kunnen maken dat Einsteins gedachtegoed wel degelijk werkelijkheid geworden zijn en dus niet als nonsens afgestempeld kunnen worden! De relalitviteits theorie is op dit moment misschien wel veel belangrijker voor het mensdom, dan het reïncarnatiegedachte goed van Steiner. Steiner plukt de geluidsgolf om het gedachtegoed van Steiner als onzin te bestempelen, met deze woorden:
  Dat is tegenwoordig een algemeen aanvaard idee, alleen staat het niet in de geringste verhouding tot de werkelijkheid. Want wanneer men zich even snel beweegt als het geluid, dan kan men zelf een geluid zijn, maar men kan geen geluid horen. Deze geheel ongezonde ideeën leven echter vandaag de dag als relativiteitstheorie en genieten het allergrootste aanzien.
  In wezen heeft hij daarin gelijk qua geluidgolven betreft, maar de mens als geheel is meer dan dat!
  De mens is het toppunt van de evolutie van de vier elementen, wat we natuur noemen, pas als de mens kan aanvaarden dat ieder kind, waar ook op aarde geboren ’n Goddelijk talent in zich draagt, om ons te bevrijden van het juk(arbeid) van het verleden en hun te vrijwaren van het juk(onderwijs) van de toekomst.
  Einstein zei al, ik heb vele wegen bewandeld om tot deze theorie te komen, maar hij klopt niet helemaal, er is er één die slimmer is dan ik en dat is God! Voor mijn gevoel ’n kind jonger dan zes dagen waar ook ter wereld geboren. In dit citaat lijkt het wel of Steiner jaloers is op Einstein.
  Vandaag is er een ruimtesonde die vijf jaar onderweg geweest is rondom Jupiter verkenningsvluchten aan het uitvoeren.
  Ik kan Steiner daarin gelijk geven, maar kan hem geen gelijkgeven in de vertaling en vermaterialisering van de Christen Impuls. Deze oudheidkundige verhalen roven van kinderen, ongeveer net zoveel energie dan de toekomstverhalen, waardoor ze amper op aarde kunnen aarden!
  Liefde is een betere leraar dan plicht! Einsteins Quote. Ik houd van kinderen en kan het bijna niet meer verdragen dat er verplicht onderwijs bestaat, ik ben op stervens na dood!
  Tot zover
  Groetjes Walter

 4. Vrijwel niemand in de Sofen-beweging wil het hebben over het Joodse Probleem. Einstein was een Zionistische Jood, die de wereld een valse leerstelling heeft bereidt, om haar in het verderf te storten, zoals de Talmud dat vereist. Waarom zeggen mensen dat Einstein een geweldig mens was, terwijl hij de wereld de atoombom heeft gegeven?
  Ondertussen verzwijgt de Joodse Massa Media alles over de Christelijke Tesla…

 5. De reden dat deze verachtelijke Talmudisten (Joden) deze wereld willen vernietigen, is dat ze geloven dat hun Yahweh ze een Nieuwe Wereld (Orde) zal geven. Daarom doen ze hard hun best.
  Als je ‘The Karma of Untruthfulness’ goed leest, begrijp je dat Steiner waarschuwde tegen deze Joden.

 6. In ‘De wederkomst van Christus in de aetherische wereld’, voorspelt S dat mensen vanaf 1936 wakker zouden beginnen te worden. Hij sprak de hoop uit dat zich dit zou doorzetten. Anders zou mens voor een erg lange tijd verzinken in slavernij (voor de Joden)
  Lees de gewraakte stukken uit de Talmud om dit in te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s