De waarneming vermeerdert, de logica blijft hetzelfde

De wetten ook van de hoogste logica worden nooit anders, zelfs wanneer in de opeenvolgende trappen van incarnaties de menselijke individualiteit opklimt tot het stadium van de hoogste wijzen. De geestelijke aanschouwing neemt toe, het waarnemingsvermogen breidt zich uit als een individualiteit die in een incarnatie hoog stond opnieuw incarneert; de logica van het denken blijft echter hetzelfde ook voor een hogere trap van bewustzijn. Daarom kan wat boven de afzonderlijke incarnatie uitgaat ook nooit door een nog zo verfijnd denken gevat worden, zelfs als dit tot de hoogste niveaus stijgt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 35 – PHILOSOPHIE UND ANTHROPOSOPHIE/ Gesammelte Aufsätze 1904-1923  (bladzijde 58)

Zie ook: Logisch denken

Eerder geplaatst op 16 augustus 2015

Advertenties

Een gedachte over “De waarneming vermeerdert, de logica blijft hetzelfde

 1. walterhebing

  Ik zou bij God niet weten wat Steiner met de wetten der Hoogste Logica bedoeld, volgens mij liggen de wetten van der Hoogste Logica opgesloten in de embryo’s van de primaten op aarde. Zij zijn volgens mij, de voedselbronnen van de levensgeest op aarde, deze bronnen maken geen deel uit van de bovenzinnelijke beschouwende of aanschouwende geest.
  Het is potentiëel krachtenveld, wat zich pas volledig kan ontwaren(openbaren), als de omgeving op aarde ertoe rijp voor is.
  Steiner zegt zelf al, Jezus zal nooit als een verlosser op aarde terug keren, dat kan ook niet want elk embryo turft zijn omgeving af op de levensvatbaarheid(Openbaring) van zijn potentiëel krachtenveld.
  Als men de embryo’s der primaten, als voortouw neemt voor het incarnatiegebeuren, zou men het embryo wat zich in buik van een vrouw, waar ze zich ook op aarde bevindt een veilige plek in alle dimensies van het leven moeten bieden. Pas dan kunnen embryo’s der primaten zich van binnenuit ontwikkelen tot dragers van het aards paradijs op aarde!
  En kan ’n lam slapen tussen de poten van ’n wolf.
  Tot zover
  Groetjes Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s