Karma/Het vijfde na-Atlantische tijdperk

Wij leven in het vijfde na-Atlantische tijdperk (1413-3573). In ons vijfde na-Atlantische tijdperk zullen de mensen de grote leer van karma toevoegen aan de andere leringen, ze zullen leren hun karma te begrijpen. […] Ze zullen de gedachte leren begrijpen: Ik ben door de geboorte op de aarde geplaatst; mijn lot is op de aarde, ik beleef vreugde en smart, ik moet begrijpen dat wat ik meemaak aan vreugde en leed niet voor niets op mijn weg komt, dat het mijn karma is en dat het tot mij komt, omdat het mijn karma is, mijn grote opvoeder. Ik blik op wat er voor mijn geboorte was, wat mij in deze incarnatie geplaatst heeft, omdat dit lot voor mijn verdere ontwikkeling nodig is.

Bron: Rudolf Steiner – GA 143 – Erfahrungen des Übersinnlichen/Die drei Wege der Seele zu Christus – Stockholm, 17 april 1912 (bladzijde 147)

Eerder geplaatst op 11 september 2012

Advertentie

4 gedachtes over “Karma/Het vijfde na-Atlantische tijdperk

 1. Gautama Boeddha leefde een ontwikkeling van menselijke moraliteit voor met zijn achtvoudige pad, welke op bewustzijnsziel niveau, het ontwikkelingsniveau van ons huidige cultuurtijdperk, individueel uit mensen zelf kan voortkomen. Stapsgewijs. Steiner beschrijft dit intiem en zeer indringend in zijn voordrachtenreeks Het evangelie naar Lucas – Esoterische achtergronden (GA 114).

  Joop van Dam (1932) schreef een interessant boekwerkje over het achtvoudige pad: Het achtvoudige pad.

  Zie daarover ook de volgende video-opname geplaatst op Youtube:

  1. Vergelijkingsmateriaal en verdiepingsstof, mijn blogartikel Nieuw orgaan – Karma en reïncarnatie – Honderd jaar terug (Cahier, 1 mei 2013) met literatuurverwijzingen. Daarin wordt aangestipt dat Steiner er op heeft gewezen dat evolutionair bezien in het fysiek lichaam van mensen, van alle mensen, de mensheid als geheel, in het huidige vijfde na-atlantische cultuurtijdperk (bewustzijnsziel) het ontstaan van een teer orgaan wordt voorbereid, waarmee zij potentieel bezien herinneringen aan vorige aardelevens kunnen opdoen en cultiveren.

   1. Haike

    Is een hele grote hit geweest, heb de CD ook wel in huis. Ik heb alleen altijd gedacht; God is er niet een van ons, ik ben er een van hem….

    Er staat tenslotte ook: “Laat ons mensen maken, naar mijn evenbeeld”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s