Het grote ongeluk van onze tijd

Het doet iemand tegenwoordig het hart ineenkrimpen als men mensen ontmoet, die zich alleen voor zichzelf interesseren. Want dat is het grote ongeluk van onze tijd, terwijl de enige redding zal kunnen zijn, dat nu, na de verschrikkingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, de mensen zichzelf zouden zeggen: We moeten ons voor de aangelegenheden van de hele mensheid interesseren, we mogen niet staan blijven bij wat rechtstreeks met ons alleen in de kring van ons volk zich afspeelt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 196 – Geistige und soziale Wandlungen in der Menschheitsentwickelung – Dornach, 6 februari 1920 (bladzijde 165)

Advertenties

Een gedachte over “Het grote ongeluk van onze tijd

 1. Walter Hebing

  Wat is hier nu aan de hand? Ridzerd plaatst vandaag een Steiner citaat, waarin Steiner de mens oproept, zich niet alleen om zijn eigen volk te bekommeren, maar interesse te tonen, die de gehele mensheid aangaan. Dat was/is de intentie van mijn reactie op het Steiner citaat van gisteren. Ik zou echter twee letters willen weghalen uit de titel van deze site! Het grote geluk van onze tijd! Het grote geluk van onze tijd is namelijk dat de individuele mens “volop” via de techniek(materiële wereld)de vrijheid krijgt om zijn medemens heel nabij en wereldwijd, te kunnen begroeten en hun zorgen kunnen delen.
  Echter het menselijk bewustzijn is geen opmaat naar het Levensbewustzijn, eerder een ondergraven ervan, het ondergraven van menselijk bewustzijn kost tijd. Ik vind Steiner een taal fanaat, het Nederlands kent ruim acht tijden van waaruit men zich dood of levend mag uitdrukken.
  Naar mijn mening heeft iedere mens zijn/haar eigen tijd op aarde. waar geen tijd is maar enkel leven of dood.
  Tot morgen
  Groetjes Walter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s