De mensheid mag niet in deze slaaptoestand blijven

Het moet nu komen dat de mensen de gemakzucht afleggen, niet alleen maar zo te denken zoals de huidige zogenaamde hoogopgeleiden van de universiteiten het brengen; er moet een tijd komen waarin een aantal mensen bereid is een dergelijke ongemakkelijke levensbeschouwing op te nemen, die haar aanwijzingen, haar begrippen, haar ideeën uit de spirituele wereld haalt. Want de mensheid mag niet in deze slaaptoestand blijven, waarin ze blijven wil met de abstracte, algemene begrippen waarnaar de materialistische tijd streeft en ze dan nobel noemt.

Bron: Rudolf Steiner – GA 178 – Individuelle Geistwesen und ihr Wirken in der Seele des Menschen – Zürich, 6 november 1917 (bladzijde 91)

Een gedachte over “De mensheid mag niet in deze slaaptoestand blijven

  1. henri

    De naweeën van het materialisme zijn vaak erger dan toen het midden in de 19 de eeuw zegevierde , en toen” de val van de geesten der duisternis” plaatsvond volgens R Steiner . Hij zei ook dat het nog een paar eeuwen zal duren , een drie à viertal dat het materialisme nog zal de toon zetten en heersen . U weze gewaarschuwd .


    GA 177

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s